Рекламу наркотиків на парканах і будівлях замальовують сьогодні у містах і селах Закарпаття

Рекламу наркотиків на парканах і будівлях замальовують сьогодні у містах і селах Закарпаття
Такою є головна ціль акції, що проходить сьогодні по всій Україні, зкорема і в Ужгороді.

 

Сьогодні, 26 червня, світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їхнім незаконим обігом. До відповідних акцій долучилися і закарпатські правоохоронці. Зокрема, працівники обласного управління з протидії наркозлочинності ініціювали проведення профілактичної акції «Намалюй життя» в Ужгороді.

Основна мета акції полягає у виявленні та замальовуванні реклами наркотиків на парканах та фасадах будівель в Ужгороді та на Закарпатті.

Крім того, під час акції поліцейські вийшли на площу Театральну, де розповідали присутнім, в першу чергу молоді,  про шкоду, яку завдають наркотики, про сумні наслідки їхнього вживання.

За інформацією начальника управління з протидії наркозлочинності ГУНП в Закарпатській області капітана поліції Романа Тягура, нині на обліку в поліції краю перебувають 1152 особи, що або самі регулярно вживають наркотики, або займаються їхнім вирощуванням, збутом. Серед них і майже сім десятків осіб, яких поліція викрила як утримувачів наркопритонів.

На жаль, кількість закарпатців, які мають справу з наркотиками, щоденно збільшується. Особливо турбує той факт, що 70% наркоманів – це молодь віком до 25 років. До слова, показник жіночої  наркоманії в Україні в процентному співвідношенні є найвищим у Європі, що негативно впливає на демографічну ситуацію в нашій державі.

Як зауважив Роман Тягур, у мережі Інтернет нині можна вільно знайти інформацію та пропозиції щодо вживання наркотиків, детальні поради про спосіб приготування різних видів наркотичних і психотропних речовин та очікуваний ефект  від їхнього вживання. Інформацію про збут  наркотиків через мережу Інтернет поліцейські завдяки допомозі небайдужих громадян виявляли і в Ужгороді. Це були написи на будівлях та огорожах з посиланням на сайти, де можна придбати наркотики. Працівники поліції та  молодь з активною громадською позицією знищує таку інформацію, аби вона не завдала шкоди людям.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

26 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів