Всім працюючим закарпатцям! Хто з вас знає, як скористатися засобом індивідуального захисту?

Всім працюючим закарпатцям! Хто з вас знає, як скористатися засобом індивідуального захисту?
Держпраці України розробила проект наказу Мінсоцполітики «Про затвердження Мінімальних вимог безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці».

 

Метою розроблення проекту акта є імплементація положень Директиви 89/656/ЄЕС в національне законодавство про охорону праці.

Згідно з проектом засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) – всі засоби, призначені для використання працівником з метою індивідуального захисту від одного або більше ризиків, які могли б становити загрозу безпеці та здоров’ю на роботі, а також будь-які пристосування, аксесуари чи змінні компоненти, призначені для цієї мети.

Цей термін не поширюється на: звичайний робочий одяг та уніформу, що не призначені спеціально для забезпечення безпеки і захисту здоров’я працівника;

спорядження, що використовується в надзвичайних ситуаціях та рятувальними службами;

ЗІЗ, призначені для використання особовим складом Збройних сил України, Національної поліції України та інших органів підтримки громадського правопорядку;

ЗІЗ для дорожнього (автомобільного) транспорту; спортивне спорядження; засоби для самозахисту і протидії; портативні (переносні) засоби для виявлення і попередження ризиків та перешкод.

На роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці, а також роботах, що пов’язані із забрудненням, або тих, що здійснюються в несприятливих метеорологічних умовах, працівникам видаються безоплатно спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші ЗІЗ за встановленими нормами, які для роботодавця є обов’язковим мінімумом безоплатної видачі ЗІЗ, з визначенням захисних властивостей ЗІЗ та строків їх використання.

 

16 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів