В УжНУ виховують не просто майстрів своєї справи, а особистостей, які знайдуть себе у світі

В УжНУ виховують не просто майстрів своєї справи, а особистостей, які знайдуть себе у світі
Про перспективи для абітурієнтів, що обирають факультет історії та міжнародних відносин УжНУ, розповіли заступники декана Надія Керецман, Віталій Андрейко та Вікторія Бондаренко.

 

Наш факультет виховує не тільки майстрів своєї справи, а й особистостей, які можуть знайти себе у світі, – каже декан цього підрозділу Іван Вовканич. А більше про перспективи для абітурієнтів, що обирають факультет історії та міжнародних відносин, розповіли його заступники – Віталій Андрейко, Вікторія Бондаренко та Надія Керецман.

Факультет історії та міжнародних відносин в об’єднаному вигляді функціонує вже два роки й готує спеціалістів з таких напрямів освітнього ступеня «Бакалавр», як «Середня освіта (Історія)», «Історія та археологія (Археологія, Центральноєвропейські студії, Американістика)», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії (Міжнародні відносини, Міжнародна інформація, Країнознавство)», «Маркетинг», «Менеджмент»; «Культурологія». Також можливо здобути ступінь «Магістра» за спеціальностями «Середня освіта (Історія)», «Історія та археологія», «Країнознавство», «Управління інноваційною діяльністю» чи «Бізнес-адміністрування».

Надія Керецман

Надія Керецман

«Наш факультет пропонує вивчення історії, котра є базою  інших наук, дає змогу пізнавати минуле світу. Студенти після закінчення навчання можуть реалізуватися в багатьох сферах, але насамперед стають учителями, науковцями – тому двері до нашої магістратури й аспірантури завжди відкриті», – заохочує абітурієнтів Надія Керецман.

«Одними з найпопулярніших спеціальностей у нас є «Менеджмент» і «Маркетинг», адже без управлінців нині неможливо уявити собі роботу будь-якої організації. Тому ми готуємо адаптованих до ринкових умов спеціалістів, які вміють приймати рішення та успішно вести бізнес» – додає Вікторія Бондаренко.

Віталій Андрейко

Віталій Андрейко продовжує: «Один із найперспективніших напрямів у нас – міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії. Нині потреба відстоювати інтереси держави на різних рівнях, зокрема й зовнішньополітичному, є не просто актуальною – нагальною. Тож на фахівців такого роду є попит».

Про інновації та свіжі проекти на факультеті розповідає Надія Керецман: «Цьогоріч ми відкрили нову спеціальність – «Культурологія». Думаю, вона має зацікавити творчу молодь. На нашому факультеті діє система подвійних дипломів – кращі студенти проходять практику й стажування за кордоном».

«Протягом останніх трьох років наша молодь стажувалася й навчалася у Братиславі, Будапешті, Відні, їздили до Литви, Польщі, США, де мала можливість ознайомитися з системою освіти у вишах, з роботою дипломатичних структур», – додає Віталій Андрейко.

Вікторія Бондаренко

Вікторія Бондаренко

Про перспективи ж працевлаштування випускників говорить Вікторія Бондаренко: «Найбільшим плюсом нашого факультету є те, що студенти, ще не завершивши навчання, вже нерідко працевлаштовані. Різні організації, установи постійно потребують кваліфікованих фахівців, тому ми сміливо рекомендуємо їм наших вихованців на різні посади».

Цікавим є й життя факультету поза навчанням. Студенти беруть участь у різних заходах, конкурсах, традиційних святах на кшталт «Міс ФІМВ», «Тижня факультету» чи «Боґрач-фесту». Підрозділ організовує поїздки Закарпаттям для ознайомлення з менталітетом та історією краю, а також за кордон – для глибшого пізнавання європейських міст. Навчання тут ефективне за рахунок симбіозу молодих інновативних і досвідчених викладачів.

Тож обирайте – не пошкодуєте!

Довідкова інформація

Сертифікати ЗНО, потрібні для вступу

– на спеціальності «Середня освіта (історія)»

й «Історія та археологія»

Українська мова та література

Історія України

Іноземна мова / Географія

– на спеціальність «Культурологія»:

Українська мова та література

Історія України

Іноземна мова / Географія

– на спеціальність «Менеджмент»:

Українська мова та література

Математика

Іноземна мова / Географія

– на спеціальність «Маркетинг»:

Українська мова та література

Математика

Іноземна мова / Географія

– на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (Міжнародні відносини, Країнознавство, Міжнародна інформація):

Українська мова та література

Іноземна мова

Історія України / Математика

Тетяна Проданець, першокурсниця відділення журналістики УжНУ

 

25 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів