Соціальну допомогу від держави на Закарпатті все ще не отримують 59 дітей-сиріт

Соціальну допомогу від держави на Закарпатті все ще не отримують 59 дітей-сиріт
Серед основних причин цього – новопризначення, переоформлення документів тощо.

 

Фахівці Служби у справах дітей облдержадміністрації здійснили моніторинг виплат державної соціальної допомоги на дітей, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, за підсумками 1-го півріччя. Встановлено, що на території області нині проживає 1452 дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування, зокрема півсотні - з інших регіонів України. Отримують державну соціальну допомогу 1393 дитини, 821 з них -  у максимальному розмірі. Не отримують зазначений вид допомоги 59 дітей. Серед основних причин – ново призначення, переоформлення документів тощо.

Загалом протягом поточного року проведено перевірки служб у справах дітей виконавчого комітету Ужгородської міської ради, Виноградівської, Хустської, Мукачівської райдержадміністрацій щодо здійснення контролю за отриманням державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників. Результати  перевірок розглянуто на засіданні координаційної ради у справах дітей при обласній державній адміністрації. Крім того проведено 4 кущові семінари з питань захисту прав та інтересів дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, за участі начальників служб у справах дітей з профільними спеціалістами.

Відтак за сприянням служб у справах дітей облдержадміністрації, райдержадміністрацій та міськвиконкомів станом протягом цього року 39 дітям, які виховуються під опікою/піклуванням, призначено зазначений вид допомоги.

Джерело: Сайт Закарпатської ОДА

 

14 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів