Заступник Лілії Гриневич після Ужгорода поїде до Берегова

Заступник Лілії Гриневич після Ужгорода поїде до Берегова
Сьогодні, 16 серпня, заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей з робочою поїздкою прибув до Закарпаття.

 

У рамках візиту урядовець взяв участь у розширеному засіданні колегії департаменту освіти і науки, оглянув виставку в атріумі Закарпатської ОДА «Наш талант і творчість тобі, Україно!», присвячену 100-річчю позашкільного руху.

Під час зустрічі Хобзея із журналістами посадовець наголосив: “З першого вересня стартує нова українська школа. Для нас важливо, щоб це підтримували вчителі. Зараз ми фокусуємось на першому класі”.

Крім того, виділено більше 2 млрд на покращення навчального середовища українських шкіл. Восени чекають і на початок великих інфраструктурних проектів для модернізації навчальних закладів.

“Звичайно, важливим залишається інклюзивне навчання. Питання створення навчального середовища довкола таких дітей доволі велика проблема, однак у наступному році плануємо виділити 1 млрд 800 млн – це і заробітна плата для асистентів вчителя і для працівників інклюзивних центрів, а також кошти на спецкласи у звичайних школах.”

Також Хобзей зустрінеться з освітянами Берегівського району, відвідає заклади освіти з мовами навчання національних меншин та поспілкується із учасниками літніх мовних таборів.

Візит до Берегова запланований після колегії в Ужгороді.

Джерело: За матеріалами "Голосу Карпат" і Першого кабельного

 

16 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів