Новий фестиваль в Ужгороді пройде під гаслом "Театр об’єднує найкращих"

Новий фестиваль в Ужгороді пройде під гаслом "Театр об’єднує найкращих"
22 вересня в Ужгороді на малій сцені Закарпатського облмуздрамтеатру у рамках Першого Міжнародного театрального фестивалю «Монологи над Ужем» - Театр Т1. (м.Люблін, Польща) з драмою «Жертва» (актор - Матеуш Новак)

 

Відповідальність відкривати фестиваль візьме на себе чоловік - багатоликий актор-Арлекін Матеуш Новак із Польщі. На Малій сцені драмтеатру пройде його моновистава «Жертва» на основі спогадів Пйотра Возняка «Запльований карлик реакції» в режисурі Станіслава Медзевського.

«Жертва» поверне нас до часів сталінських репресій у Польщі. Герой оповіді розгорне перед сучасним глядачем важкодоступний світ, що вже встиг опинитися у просторі національного міфу, запитуючи себе і нас: «Як говорити про тих людей, котрі існували колись і, доля яких є для нас пересторогою? Займатися історичною агіографією? Це чинили поляки полякам. Ніхто інший, бо ж не марсіяни. Завжди, поляки полякам. Жертва - це всеспалення».

Нагадаємо, із 22 по 25 вересня 2018 року в Ужгороді пройде Перший Міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем». Організаторами фестивалю виступили Ужгородська міська рада та газета «Неділя Закарпатські новини», за підтримки Департаменту культури Закарпатської ОДА.

Фестиваль пройде під гаслом «Театр об’єднує найкращих». Він має на меті представити глядачам сучасні форми театрального мистецтва, забезпечити підтримку театрального руху в Ужгороді та Закарпатті, налагодити тісніші культурні й туристичні зв’язки між містами-побратимами шляхом залучення до фестивалю театрів із-за кордону.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

21 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів