Як втілюється Ініціатива «Партнерство «Відкритий уряд» в Ужгороді та Закарпатті

Як втілюється Ініціатива «Партнерство «Відкритий уряд» в Ужгороді та Закарпатті
21 серпня у конференц-залі готелю «Емігрант» м. Ужгород, відбулась дискусія за кавою на тему: «Партнерство «Відкритий Уряд» - кроки назустріч співпраці».

 

Метою даного  заходу було  обговорення реалізації плану дій  у рамках Ініціативи  «Партнерство «Відкритий уряд»  у 2016 - 2018 роках. У дискусії взяли участь представники  організацій громадянського суспільтва, ЗМІ, Закарпатської ОДА та Ужгородської міської ради.

Захід проведено в рамках проекту «Партнерство «Відкритий Уряд» – кроки назустріч співпраці», який реалізується у партнерстві з організаціями громадянського суспільства – ГО «Центр «Жіночі перспективи» (м. Львів), БФ «Центр громадських ініціатив» (м. Перечин, Закарпатська область), ОМГО «Волинський Інститут Права» (м.Луцьк) та ГО «Подільська правова ліга» (м. Хмельницький) за фінансової підтримки Програми розвитку ООН.

У ході дискусії голова правління БФ «Центр громадських ініціатив» Андрій Вишняк презентував присутнім  напрацювання, які втілені в Україні у рамках реалізації Ініціативи «Партнертсво «Відкритий уряд» протягом  останніх років. Директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман проінформував присутніх про кроки втілення Ініціативи на обласному рівні. Серед важливих напрямків, що наразі втілюються у Закарпатті  є активне  використання  системи закупівель PROZORRO, публічність дій влади , зокрема департаменту  економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА, можливість громадян знайомитись з проектами та рішеннями обласної ради, можливість електроних звереннь до органів влади тощо.

Досвідом реалізації кроків по вітленню Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» також поділилась керуюча справами Ужгородської міської ради  пані Олена Макара. Присутнім було перезентовано електронні  сервіси, які на сьогоднішній день свторені в Ужгородській міській раді для громадян, також було презентовано послуги, які надає  нещодавно відкритий ЦНАП та перспективи щодо надання нових послуг.

Свої думки висловивли  Микола Яцков ( ГО «Вестед»), Михайло Давиденко (Центр надання вторинної правової допомоги), Валентин Волошин (Агенство регіонального розвитку Закарпаття), Надія Яшина (ГО «Фундація розвитку громадянського суспільства»).

Під час заходу піднімались питання щодо необхідності  інтеграції різноманітних реєстрів, зменшення кількості довідок для громадян під час вирішення певних питань, внесення змін до Закону України « Про зверенення  громадян» щодо врегулювання питання електронних відповідей на запити громадян, спрощення реєстрації договорів у системі PROZORRO, зменшення з 20 до 10 днів термінів  оприлюднення проектів рішень органів місцевого самоврядування,  активізацію інформаційно – просвітницької роботи серед населення  щодо Ініціатив « Партнерство « Відкритий уряд» тощо.

Учасники заходу підтримали думку щодо необхідності проведення  подібних зустрічей.

Джерело: БФ " Центр громадських ініціатив"

 

21 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів