Про цифрову мапу України говоритимуть у головній книгозбірні Закарпаття

Про цифрову мапу України говоритимуть у головній книгозбірні Закарпаття
10 вересня в Ужгороді в читальному залі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка — з 12-ї до 13-ї години — проходитиме семінар «МАПА. Цифровий атлас України».

 

Вікторія СередаЛекторка заходу – соціолог, асоційований дослідник Українського наукового інституту Гарвардського університету (програма «МАПА. Цифровий атлас України»), доцент кафедри соціології Українського католицького університету – Вікторія Середа розповість про специфіку програми «МАПА. Цифровий атлас України», що протягом останніх років розробляється в Українському науковому інституті Гарвардського університету.

Програма складається з двох підрозділів «Історія» та «Сучасний атлас», частиною якого є новий проект «Ідентичність і пам’ять». Важливою специфікою проекту є його відкритість та інтерактивність. Проект дозволяє дослідникам самим створювати необхідний ілюстративний матеріал. «МАПА.

Цифровий атлас України» створений з метою залучення академічної та позаакадемічної спільнот до вивчення України, через нанесення соціально-демографічних, історичних чи соціологічних даних на географічні полігони, що репрезентують області України. Твориться унікальна можливість для порівняння різних аспектів та аналізу міжрегіональних і внутрішньорегіональних подібностей чи поділів в Україні.

Запрошуємо до участі всіх зацікавлених!

Джерело: Сайт УжНУ

 

06 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів