Стрільба по електрикам на Хустщині — коментар від "Закарпаттяобленерго"

Стрільба по електрикам на Хустщині — коментар від "Закарпаттяобленерго"
11 вересня працівники товариства приїхали до Сокирниці, щоб відключити споживача-боржника...

 

 Вчора, 11 вересня, працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» приїхали до с. Сокирниця Хустського району з метою відключення споживача, який протягом тривалого часу не оплачував спожиту електроенергію.

Споживач із грудня 2014 року не допускав працівників товариства до лічильника для зняття показників, а також не оплачував рахунки за спожиту електроенергію. 

У лютому 2018 року працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» склали акт про недопуск до лічильника, в якому попередили споживача про відповідальність згідно з чинним законодавством України. Після цього споживач допустив працівників товариства до огляду приладу обліку, на якому на ту мить було зафіксовано споживання на рівні майже 10 тис. кВт/год, що в грошовому еквіваленті становило 8,5 тис. грн.

Після складання акту працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» надали споживачеві рахунок на оплату, а 8 серпня 2018 року, за відсутності платежу, надіслали офіційне попередження про відключення. При цьому споживача попередили, що він ще має місяць на оплату, проте вона все одно не була здійснена.

11 вересня працівники товариства приїхали до Сокирниці, щоб відключити споживача-боржника, як це передбачено Правилами регулювання ринку електричною енергією. При цьому працівники товариства не заходили на територію будинку споживача, а викликали його на вулицю, щоб повідомити про відключення.

У відповідь на попередження споживач забіг до будинку і з вікна другого поверху здійснив постріл у напрямку працівників ПрАТ «Закарпаттяобленерго». Після цього чоловік спрямував цівку рушниці в бік електромонтера, котрий працював на електричній опорі на протилежному від будинку боці вулиці, й під погрозою пострілу наказав знову підключити будинок до живлення.

На щастя, працівники РЕМу від таких неврівноважених дій споживача не постраждали. Після інциденту працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» викликали на місце події працівників поліції і дали свідчення за вказаним фактом. 

Наразі, за повідомленням відділу комунікації поліції Закарпатської області, споживач, який стріляв у працівників ПрАТ «Закарпаттяобленерго», затриманий у порядку статті 208 КПК України. Як встановили правоохоронці, гладкоцівкова рушниця «ИЖ-18Е», з якої здійснювалися постріли, незареєстрована. Усі обставини з’ясовують слідчі. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

Прес-служба ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

ЧИТАЙТЕ також:

Мешканець Хустщини стріляв з рушниці у електриків, які намагалися відключити його будинок від мережі за несплату

 

12 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів