Футбол по-закарпатськи: перемога з інтригою та бойова нічия з «Галичиною»

Футбол по-закарпатськи: перемога з інтригою та бойова нічия з «Галичиною»
20 вересня відбувся третій тур чемпіонату України з футболу в першій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України. Мукачівські команди «Мункач футбольної академії» в рідних стінах приймали львівську «Галичину».

 

Посідаючи, першу сходинку в загальнокомандному заліку МФА  намагалося зберегти її за собою. Тож налаштовувалися на перемогу зі своїм найближчим конкурентом – львівською «Галичиною».

Підопічні тренера - Олексія Прилєпова  (гравці  МФАU-17) видали знову чудову гру, правда, не обійшлося без інтриги, яка тримала в напрузі вболівальників аж до завершальних хвилин зустрічі.

Уже зі стартових хвилин мукачівці змарнували мінімум дві нагоди для того, щоб відкрити рахунок – Герасименко та Криськів дещо затягнули з ударом і вже потім їх накрили оборонці. Але на 7-й хвилині Андрій Криськів таки зумів пройти з лівого краю штрафного майданчика й пробив у протилежний кут воріт – 1:0. Господарі й надалі тиснули на володіння суперника, однак «галичани» також старалися відповідати рідкими контратаками. Під час однієї з таких по правій бровці хавбек «Галичини» зумів відірватися від свого візаві й віддав вивірену передачу на лінію воротарського, прямісінько на набігаю чого Маркіяна Козак, який головою розстріляв володіння ЗденаПереганеця – 1:1.

Мукачівці й далі контролювали хід матчу, але і в хвилини, що залишилися й практично увесь другий тайм ніяк не могли вразити володіння Ярослава Репея – м’яч облітав їх, наче рамка львівських воріт була зачаклована. Отак, граючи під шаленим тиском господарів «Галичина» дала збій лише в заключні хвилини зустрічі. До атаки вдало підключився Артем Нагірний, який зумів зіграти на підборі, першим дотиком він підлаштував собі м’яч, а далі безвідпорно пробив – 2:1. А вже через хвилину вся питання щодо переможця зустрічі знімає Андрій Герасименко, який вдало відіграв на вістрі атаки. Тож 3:1 і МФА U-17 продовжує лідирувати в своїй групі.     

А от команда МФА U-15, хоч і провела більшу частину матчу в чисельній більшості, зуміла першою забити, проте втримати переможний рахунок так і не зуміла.

Поєдинок команд розпочався з атак господарів поля, які змусили відпрацьовувати в захисті суперника. Вже на 12-й хвилині нападник МФА Даніель Шанько вивалився на побачення з кіпером, однак центр бек «Галичини» Юрій Яворський ціною фолу зупиняє вихід нападника мукачівської команди за що заслужено отримує червону картку.

Невдовзі господарі забивають гол, однак м’яч, який котився в ворота вирішив підправити все той же Шанько і зробив це дарма, бо перебував у офсайді. Гості, незважаючи на чисельну меншість доволі грамотно оборонялися і перша половина зустрічі завершилася без голів.

А початок другого тайму був за господарями, які зуміли відзначитися голом. Анатолій Сньозик, який змінив Шманька ще в першому таймі зумів виграти позиційну боротьбу в захисника, протиснув останнього і пробив повз кіпера  - точно в сітку воріт. Після забитого м’яча суперник зумів дещо відтіснити гру в центральну частину поля, і раз за разом контратакував. В складі львів’ян виділявся Роман Коренков, який доволі часто вигравав єдиноборства в наших захисників. Саме під час однієї з передач із центральної частини поля він зумів залишити ні з чим трьох наших оборонців і точно пробив повз кіпера, зрівнявши рахунок у матчі.

Підопічні Мунтяна в час, що залишився мали хороші нагоди для того, щоб вирвати перемогу, однак добре грали оборонці, які постійно блокували удари наших півзахисників, а на останньому рубежі добре відіграв страж їхніх воріт. Тож бойова нічия – 1:1

УР ДЮСШ-ДЮФК «Зінедін» цей тур пропускав так у групі 4 є 11 команд. ДЮСШ Тячів гостював у Львові, де провів поєдинок з місцевим ДЮСШ «Покрова».  Результати цих поєдинків ще невідомі.

А ужгородський СДЮСШОР у цю суботу, 22 вересня гратиме з хмельницьким «Поділлям».

Семен МИХАЙЛИК

 

21 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів