На заправках Закарпаття падає попит на автомобільне пальне

На заправках Закарпаття падає попит на автомобільне пальне
Головна причина — його різке подорожчання з початку жовтня, хоча в останні два дні спостерігається більш приємна тенденція для водіїв.

 

У жовтні ціни на пальне різко підскочили вгору і досягли рекордних показників. Цифри на табло автозаправок змінювалися чи не щодня.

Так, на Закарпатті за останніми даними літр пального А-95 сягнув відмітки 35,49 грн. А преміум А-95+ коштує тепер 36,49. Найдешевший 95-й бензин на АЗС коштує близько 32 гривень за літр. А це означає, що вартість автомобільного палива в Україні сягнула європейських показників, що не може обурювати автомобілістів з українськими зарплатами.

Як відомо, вартість пального в Україні майже повністю пов’язана з вартістю нафти на світовому ринку і курсом долара. Починаючи з 17 жовтня ця обставина демонструє приємну тенденцію для українських покупців. Подорожчання було пов’язане з підвищенням вартості нафти і зміцненням долара, але тепер барель нафти оцінюють дешевше $81, а гривня демонструє повільне, але стабільне зміцнення. Цих умов виявилося достатньо для зниження цін українськими мережами АЗС.

 

Джерело: М-Студіо

 

19 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів