Вже 2 роки підприємцям краю допомагає фінансами Закарпатський центр економічного розвитку "Еган Еде"

Вже 2 роки підприємцям краю допомагає фінансами Закарпатський центр економічного розвитку "Еган Еде"
Наступного, 2019-го року, ця програма продовжиться та розшириться, тому закарпатці можуть розраховувати на ще більшу підтримку.

 

Сьогодні, 19 жовтня, у атріумі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ в місті Берегово зібралося чимало підприємців краю для того, щоб заключити договори на фінансування власного бізнесу за допомогою благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Егана Еде».

Зауважимо, що програму запровадили два роки тому і основний її акцент зробили саме на економічний розвиток Закарпаття шляхом удосконалення та розширення підприємств краю.

Левенте Мадяр, заступник міністра закордонних справ та зовнішньої торгівлі Угорщини, який щоразу приїжджає на цей захід, звернувся до присутніх: «Позитивним моментом є те, що ми в такій великій кількості збираємося разом для хороших цілей. Уряд Угорщини виділяє мільярди форинтів для того, щоб місцеве населення могло краще жити на рідній землі. Сьогодні, договори на фінансування власного бізнесу підпишуть 781 закарпатець. »

Пан Левенте також повідомив, що на цьому програма не завершиться, а навпаки, у 2019 продовжиться та розшириться, тому місцеве населення може розраховувати на ще більшу підтримку.

Він говорив і про утиски прав угорської громади, нападки на програму, про те що вона нібито нагнітає сепаратизм на Закарпатті: «Хочу всіх заспокоїти. Майже пів року триває розслідування діяльності програми, але за цей період не вдалося сформувати навіть однієї конкретної підозри».

Разом з тим, Левенте Мадяр наголосив: «Якщо є така країна, яка зацікавлена у силі України, то це Угорщина. Чим сильнішою, незалежною, багатшою, суверенною буде ваша держава тим краще буде Угорщині та угорцям Закарпаття. Бажаю Україні великих успіхів для боротьби з труднощами.»

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ-КМКС» та народний депутат України подякував уряду Угорщини, який стоїть на боці угорців Закарпаття: «Саме створення цієї програми є свого роду жестом довіри до угорців Закарпаття, адже громада, що проживає у таких складних умовах хоче та може розвивати підприємництво у краї не тільки для своєї родини, а й України в цілому.  Ми знаємо, що багатьох людей допитували та намагалися залякати, але попри це ви всі тут, стоїте відкрито перед всіма. Ви розумієте як важливо залишатися на рідній землі разом зі своїми родинами та мати гідний заробіток. »

Пан Брензович також зауважив, що України наразі знаходиться в глибокій економічній кризі і про це свідчить новина про те, що Україна стала найбіднішою країною Європи, незважаючи на свою велику територію, родючі землі та корисні копалини.

«Тут найбільшою проблемою є міграція населення, не лише в колах угорців Закарпаття. Так, щомісяця з України виїжджає понад 100 тисяч осіб і в загальному ця цифра досягнула понад 10 мільйонів. Все можна відбудувати, знайти кошти, взяти кредити для розбудови економіки, але як це зробити без людей? тому програма «Егана Еде» спрямована саме на збереження місцевого населення на рідній землі, адже якщо є підприємництво, то є й економічне зростання», – наголосив голова ГО «ТУКЗ-КМКС».

Крім того, Маріанна Беркі, директор благодійного фонду «Егана Еде» розповіла присутнім підприємцям яким чином відбуватиметься підписання договорів, які документи для цього потрібні та коли чекати надходження коштів на вказані рахунки.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, "Карпатський об’єктив", фото автора

 

19 жовтня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів