Реконструкцію легкоатлетичного ядра ужгородського стадіону «Авангард» завершать ще цьогоріч?

Реконструкцію легкоатлетичного ядра ужгородського стадіону «Авангард» завершать ще цьогоріч?
Нагадаємо, цьогоріч в Ужгороді реалізовують потужний проект із реконструкції легкоатлетичного ядра стадіону "Авагард" - йдеться про бігову доріжку та два поля.

 

Показували і розказували про реконструкцію сьогодні безпосередньо на стадіоні перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран, директор приватного підприємства «Спортелітбуд», віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк та заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай.

Як розповів І. Дуран, цього року на стадіоні «Авангард» реалізовують три масштабні проекти  – здійснюють модернізацію  нової бігової доріжки, центрального поля та будують ще одне поле зі штучним покриттям. 

Будівництво нової доріжки фінансується з Фонду регіонального розвитку за співфінансування Ужгородської міської ради. Загальна вартість проекту – 18 мільйонів гривень,  з них 16 мльйонів дає Фонд, решту – Ужгородська міська рада. 

"Проект розроблявся близько двох років, але торік не вдалося його виконати, бо не могли знайти підрядника. Цього року задіяли Федерецію легкої атлетики України, і сподіваюся, що вже буквально за кілька тижнів проект на 99 % буде введений в експлуатацію. Один відсоток припадає на нанесення розмітки, яку через погодні умови, швидше за все, доведеться наносити  навесні", - сказав І. Дуран.

Бігова доріжка буде однією із справді небагатьох таких за якістю та дотриманням всіх вимог в Україні, і в підсумку весь проект із реконструкціюї існуючого легкоатлетичного ядра стадіону має відповідати вимогам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) та сертифікатів ІААФ або Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ). 

Нагадаємо:  на стадіоні демонтували існуюче гумове покриття та асфальтну основу під ним, бетонні перешкоди та бетонне покриття, зробили нові системи канального водовідведення, встановили бордюри по периметру стадіону та обладнання для підведення комунікацій. Зараз тривають  з укладання  гумового покриття, яке відтак має пройти сертифікацію Міжнародною Асоціацією (ІААF).

uzhgorod.net.ua

 

24 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів