Особливості вирощування форелі на Закарпатті

Особливості вирощування форелі на Закарпатті
Лісівники Ясінянського лісомисливгоспу створюють ідеальні умови для розмноження і росту «царської риби» – будують перепади на річках та вирощують мальків форелі

 

 Відмовилися від імпорту лісівники Ясінянського лісомисливгоспу. Вони підтримують розвиток туризму та рекреації й екологічно чисті продукти харчування. Відтак лісівники активно споруджують перепади на гірських річках та щорічно проводять зарибнення річок райдужною фореллю. Про це повідомляє "Перший.com.ua".

Як розповідає директор Ясінянського лісомисливгоспу Василь Теличук: "Наразі ми активно розвиваємо туризм. У планах підприємства – збільшення кількість форелі в річках. Для цього щороку в річки запусається понад 15 тисяч штук королівської риби. У дикій природі виживають не всі мальки. Щоб форель після зариблення приживалась краще, працівники лісомисливського господарства будують штучні перепади на малих річках".

За словами лісівників, одна з функцій перепадів – під час паводків форель може ховатися в них і рибу не зносить води своїм потоком. Друга – сповільнення швидкості потоку води і збереження доріг, берегів та мостів.

 Очікуваними від встановлення штучних перепадів: покращення екологічного стану малих річок; покращення умов життєдіяльності форелі струмкової; відновлення біорізноманіття гідроекосистеми малих річок та відновлення фонових гідрохімічнх показників; відновлення та покращення харчової бази для форелі струмкової, тому це є одним з передових завдань для ДП «Ясінянське ЛМГ».

 

03 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів