В УжНУ розпочинає роботу студпростір AuraAcademica: кожен знайде, чим зайнятися

В УжНУ розпочинає роботу студпростір AuraAcademica: кожен знайде, чим зайнятися
Розвиватися, спілкуватися й знаходити однодумців відтепер простіше! В УжНУ починає свою роботу студентський простір, де всяк охочий зможе знайти для себе щось цікаве. Сьогодні дізнаємося про перші конкретні дії, які реалізували засновниці. Про перші напрацювання поділилася Ірина Микулин.

 

Зо три місяці минуло, як ви зробили перші кроки до створення AuraAcademica. Які перші досягнення? Чи багато студентів уже долучилося?

– Період «становлення» чи й навіть формування кістяку студпростору був особливим, оскільки все тільки зав’язувалося і ми дуже хвилювалися, як сприймають цю ідею самі студенти. Для того, щоб краще пізнати потреби молоді, ми вирішили звернутися безпосередньо до них самих. Встигли провести дві презентації студентського простору: на факультеті іноземної філології та на економічному. Було надзвичайно приємно, коли після презентації студенти підходили і пропонували свою допомогу чи хотіли долучитися до нас. Також нещодавно «Aura» підтримала благодійну акцію «Ланцюг милосердя». Щодо команди, то нині нас близько 20. Це студенти семи факультетів. Наразі намагаємося розділити роботу, щоб кожен міг відповідати за певну гілку.

Крім того, почали формувати бібліотеку й проводимо збір книг. Абсолютно всі книги є подарованими. Важлива умова – дарувати хорошу книгу, яку вартує прочитати, а не просто, щоб позбутися зайвого в домі. З гордістю скажу, що до цієї акції долучилися також магазин книг Yakaboo, Єдина літературна платформа, видавництва «Книжкова комора» та «Видавництво 21». Від цікавого й корисного чтива не відмовляємося – раді приймати. Будемо вдячні.

  • Знаю, що вам удалося знайти приміщення, в якому буде «жити» студпростір. Що це за приміщення і з якою метою його будете використовувати?

Над облаштуванням приміщення працюють самі студенти

– Так, ми надзвичайно раді, що вдалося знайти приміщення під омріяний студентський простір. Було кілька варіантів, і, відверто кажучи, ми дуже ретельно обирали, де саме буде втілюватися проект, адже тут кожен вклав частку своєї душі, натхнення. Тепер ми працюємо у 4-му гуртожитку на БАМі (4-й поверх). Це справді класне місце. Кілька днів тому зробили генеральне прибирання, до якого долучилися дуже багато людей, і, що цікаво, серед них були не тільки студенти УжНУ. Навіть такі елементарні речі насправді вже єднають.

Нині приміщення вільне від зайвих речей і готове для втілення нових ідей! Нам допомогли оформити 3D-макет AuraAcademica, на якому можна побачити розміщення меблів і дизайн. Ми вирішили, що буде дуже зручно умовно поділити простір за допомогою книжкових шаф на 2 частини – це лекторій та міні-коворкінг. Таким чином, коли відбуватимуться події, розраховані на невелику кількість людей, інші студенти зможуть спокійно працювати у вільній зоні. Ми почали шукати спікерів і волонтерів для лекцій, і нині вже є невеликий план заходів на другий семестр цього року. Насправді охочих допомогти дуже багато, потрібно лише шукати і просити!

  • Крім того, що маєте приміщення, ви ще й виграли ґрант від British Council Ukraine. Розкажи про це трохи більше: скільки грошей вам виділили і на що їх плануєте витратити?

 3-D макет AuraAcademica

– Справді, буквально тиждень тому ми дістали повідомлення, що Британська рада відібрала наш проект і ми отримаємо ґрант у розмірі 20 тисяч гривень. Восени ми їздили на 2 семінари у Львів та Київ, де вчилися працювати з такими студентськими стартапами, і тоді навіть не могли подумати, що все настільки класно повернеться! Про конкурс на цей ґрант учасників Student Action повідомили наприкінці семінарів, коли в нас уже горів запал, тож свій перший ґрант ми написали на одному подиху після такої потужної мотивації.

Ми вже запланували, куди підуть виграні кошти: хочемо закупити деякі меблі. Це будуть крісла-мішки, стільці та столи. Все ж таки без цих речей роботу буде розпочати важко. Звісно, плануємо купити ще багато крутих речей, обладнання. Але на все свій час.

  • Коли студпростір запустить свою роботу, хто зможе сюди приходити і чи готові ви вже анонсувати якісь заходи?

– «AuraAcademica» – це насамперед люди зі спільними ідеями, мріями та поглядами. Тому можу впевнено сказати, що роботу ми вже розпочали. Але якщо говорити саме про фізичне облаштування студентського простору, то працюємо над цим. Ми дуже раді, що адміністрація університету, зокрема проректори Мирослава Лендьел та Ігор Король, сприяють нашій ідеї. Саме завдяки їхній підтримці університет виділяє приміщення та зробить необхідний ремонт. А це дуже важливий внесок. Саме нині працюємо над цим питанням.

Думаю, що вже найближчим часом ви зможете приходити до нас на події. До речі, уже зовсім скоро на студентів чекає Speaking club. Його буде вести американець Сем, у якого вже є досвід такої роботи. Тому вже тепер хочу запросити всіх охочих. Детальніше про місце та час можна буде дізнатися з наших сторінок у соцмережах.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

30 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів