Сьогодні особливий шанс: у День Валентина шлюби в Ужгороді реєструватимуть до опівночі

Сьогодні особливий шанс: у День Валентина шлюби в Ужгороді реєструватимуть до опівночі
День святого Валентина, або День закоханих щорічно відзначають 14 лютого. Здавна його походження оповите різними таємницями та легендами.

 

Проблема в тому, що в книзі святих Римо-Католицької церкви в один і той самий день згадується два Валентина – священик і лікар. Жили вони в епоху Римської імперії і загинули мученицькою смертю. Тож їх нерідко плутали. Достеменно невідомо, чи це одна, чи дві різні особи.

Сергій ГЕРЗАНИЧ, римсько-католицький священик

Якраз перші християни зазнавали великого переслідування і імператор наказав, щоб збільшити силу свого війська, заборонив чоловікам одружуватися. І в  той період цей Валентин, цей єпископ допомагав цим закоханим парам приймати це Таїнство подружжя. Він також був увязнений і йому приписують одне таке чудо. Він у вязниці познайомився із дочкою наглядачі і ця дочка була сліпою. Він детально їй описував весь світ, як він виглядає. І ця жінка одужала, зцілилася. Він потім уже їй писав оці записки, щоб вона могла їх читати і завжди підписував «Твій Валентин». Якраз ця традиція Середньовіччя приписує появу цих валентинок, якими зараз користується майже весь світ.

У День Валентина вже другий рік поспіль в рамках акції «Кохання поза часом» шлюби в Ужгороді реєструватимуть до опівночі.

УжІнформ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів