Сухість рук - проблема і дискомфорт. Як впоратися з цим?

Сухість рук - проблема і дискомфорт. Як впоратися з цим?
Зберігайте корисні поради.

 

Намочіть, промийте, зволожте, повторіть

Наносьте крем для рук кожного разу після миття.

Фіксуйте вологу в порах

Гаряча вода зневоднює шкіру, так що якщо ви миєте руки, використовуйте прохолодну воду. Якщо ж все ж потрапили під теплу — вам потрібно зволожити руки раніше, ніж вони просохнуть, щоб зафіксувати вологу в порах. 

Спробуйте парафін

Для створення парафінової маски вам знадобляться ванночка для парафінотерапії, натуральний парафін з додаванням фруктових есенцій і ефірних олій, скраб для рук, терморукавиці і пом'якшувальний крем для закріплення ефекту. Покладіть парафін у ванночку, а поки він плавиться, підготуйте руки до процедури. Розпарте їх у теплій воді, нанесіть скраб і зробіть легкий масаж, щоб зняти ороговілий шар шкіри. Витріть руки насухо і занурте на кілька секунд в розплавлений парафін. Потім витягніть, знову занурте і зробіть ще кілька таких підходів. Почекайте, поки парафін трохи застигне, оберніть руки плівкою і одягніть махрові рукавички.

Через 20-30 хвилин зніміть рукавиці і парафін, сполосніть руки теплою водою і нанесіть крем. Ви можете також виконати процедуру парафінотерапії без використання спеціальної ванночки. Для цього потрібно нанести на оброблені скрабом руки холодний крем-парафін, обернути плівкою і надягти терморукавички, а через 30 хвилин зняти залишки парафіну із шкіри за допомогою паперового рушника.

Використовуйте базу

Якщо ви фарбуєте нігті, не лінуйтеся і наносьте зміцнювальне покриття. Майстри манікюру кажуть, що базове покриття дає перевагу в тому числі і в якості зволожуючого засобу. 

Стежте за кутикулою

Фахівці рекомендують використовувати олію для кутикули, яка спеціально складена з використанням дрібних молекул для легкого проникнення в область між нігтями та шкірою. Вони також часто містять вітамін Е, який зміцнює нігті і область навколо.

Не забудьте про рукавички

Якщо ви хочете дійсно відновити свої руки, ви можете використовувати жирний крем для зволоження, а потім надіти рукавички. Беріть звичайні бавовняні трикотажні або — одягайте їх на ніч або під час перегляду улюбленого серіалу.

Додайте дитячі олії

Вам буде достатньо пари невеликих крапель, щоб намазати руки від плечей до кінчиків, але після дитячого масла на вашому рушнику не залишиться ніяких слідів. Вони вимагають набагато менше втирання, ніж креми і лосьйони, а ефект від них приголомшливий.

Спробуйте аромаолії

Різні фруктові масла допомагають шкірі утримувати вологу краще, зберігаючи її гладкою довше. Це дуже безпечний варіант, який використовується і для масажу, так що ви отримуєте відразу стільки вигоди: одночасно розслабляються м'яза, знижується стрес у тілі і зволожується шкіра.

 

Джерело: Ukr.Media

 

08 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів