В Закарпатті роботодавці, митниця і університет відкрили школу

В Закарпатті роботодавці, митниця і університет відкрили школу
«Школа з митного права» - це площадка, яку створили роботодавці, митниця та університет з метою ліквідувати бар’єри і перешкоди, які можуть виникнути у суб’єктів господарювання при перетині кордону. Закарпаття – регіон, через який проходять найбільші потоки зовнішньоекономічної діяльності країни і повинно бути лідером змін та зробити все можливе для того, щоб українські митниці перетворилися на кращі європейські взірці. Кожний суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності повинен чітко знати правила та всі «підводні камені», які можуть виникнути при перетині кордону.

 

Саме з цією метою і створена школа. Цільова аудиторія – це перш за все брокери, представники підприємств, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність, експортери, імпортери, перевізники. Безперечно засновники школи думають про майбутнє, тому особлива увага приділяється студентам та аспірантам.

В своєму вступному слові Голова Обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття» Володимир Панов сказав: «Це надзвичайно важлива тенденція, оскільки митниця робить крок для ліквідації бар’єрів і капканів, які, на превеликий жаль, завжди присутні в українській економіці, що не дає можливості країні розвиватися з випереджаючими темпами. З другого боку, це зближує ВНЗ з реальним ринком і поступово реалія, яка є сьогодні: університет живе своїм життям, а бізнес – своїм, буде нівельована».

Заступник начальника Закарпатської митниці ДФС Микола Ясевич відмітив, що це інноваційний інструмент, зв'язок з університетом та роботодавцями поглиблюється. Переконаний, що саме такі площадки стануть тим інструментом, який дозволить вивести на якісно новий рівень роботу митниці з суб’єктами ЗЕД та підвищить ефективність роботи кожного підприємства.

Декан юридичного факультету УжНУ Ярослав Лазур відмітив, що йому дуже приємно, що роботодавці та митниця прийшли в університет, переконаний, що така ініціатива принесе користь студентам та аспірантам, які зможуть на «живих» прикладах набратись практичних навичок застосування митного права та поглибить взаємозв’язок роботодавців, влади та університету.

Приємно, що на першому семінарі аудиторія була переповнена, слухачі ознайомилися з доповідями:

1. Система управління ризиками у сфері митного контролю. Лектор – Іванус Віктор Іванович, заступник начальника управління – начальник відділу контролю за переміщенням товарів управління організації митного контролю та оформлення Закарпатської митниці ДФС;

2. Концепція реформування митної служби. Лектор – Дорофеєва Лілія Максимівна, к.ю.н., начальник юридичного відділу Закарпатської митниці ДФС;

3. Суть, функції та механізм визначення митної вартості товарів. Актуальні питання процедури контролю та коригування митної вартості товарів. Сучасна концепція контролю правильності визначення митної вартості товарів. Лектор – Мартинич Магдалина Костянтинівна, старший державний інспектор відділу контролю митної вартості управління адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання Закарпатської митниці ДФС.

Організатори анонсували, що «Школа з митного права» буде регулярною. Семінари проходитимуть один раз на місяць по п’ятницям, а їх тематика буде визначатись учасниками, відповідно до актуальних питань та проблем, з якими стикаються представники бізнесу.

P.S. Ідеєю створення цього проекту було відпрацювання механізмів взаємодії влади, бізнесу та освіти для впровадження ефективної моделі співпраці. Серед основних завдань засновники визначили:

- налагодження професійних зв’язків та контактів у галузі державної митної справи;

-  ознайомлення та роз’яснення норм митного законодавства представникам підприємств Закарпаття, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність;

-  формування відкритого інформаційного простору в сфері митних правовідносин;

-  перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників митної служби;

-  підготовка висококваліфікованих кадрів у галузі державної митної справи;

-  підвищення професійної компетентності фахівців та створення кадрового резерву галузі;

- системна та послідовна діяльність щодо формування високого рівня правової культури суспільства.

Об'єднання організацій роботодавців 'Закарпаття'

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів