Огляд нового Macbook Pro 14 від Apple

Огляд нового Macbook Pro 14 від Apple

 

18 жовтня 2021 року компанія Apple представила Macbook Pro 14. Відмінні технічні характеристики та стильний дизайн роблять його одним з найкращих ноутбуків. Розглянемо, чим цей гаджет може зацікавити покупців.

Особливості моделі

Макбук Про 14 – це стильний гаджет, розроблений з урахуванням високих вимог до продуктивності. Серед особливостей моделі:

  1. Передова система охолодження. Вона пропускає через внутрішній простір на 50% більше повітря, ніж моделі попереднього покоління, навіть за умови низької швидкості роботи вентилятора. Система охолодження дозволяє Macbook Pro 14 стабільно працювати з високою потужністю без шуму та перегріву.
  2. Клавіатура Magic Keyboard. Цей елемент розміщений в рамці з подвійним анодуванням. Чорний колір контрастує з підсвічуванням позначень на клавішах. Фізичні функціональні кнопки замінили панель Touch Bar, яка була характерна для попередніх версій Macbook. Клавіатура доповнена трекпадом Force Touch, ідеальним для роботи в професійних застосунках.
  3. Вражаючий дисплей. 14-дюймовий екран отримав екстремальний динамічний діапазон XDR. Яскравість досягає 1000 кд/м² на всьому просторі, а в піковому режимі піднімається до 1600 кд/м². Дисплей може відображати до 1 мільярда кольорів.

Традиційна операційна система MacOS забезпечує високу безпеку і стабільну роботу пристрою. Можна вибрати Macbook Pro 14 в Алло сріблястого кольору або відтінку «сірий космос».

Характеристики процесора

Макбук Про 14 функціонує на базі M1 Pro. Можна конфігурувати версію з M1 Max, для якої характерна більш потужна графічна основа. Це друге покоління фірмових чипсетів Apple, побудованих на ARM-технології.

Варіант M1 Pro оснащений 8 ядрами, однак у старших версіях їх 10. З них 2 енергоефективних, інші – високопродуктивні. Перші використовуються в більшості базових задач, забезпечуючи максимальну автономність. Потужні ядра підключаються мірою зростання навантаження на пристрій.

M1 Pro оснащується графічним прискорювачем на 14 ядер, а в топового M1 Max у наявності до 32 ядер. Об’єм оперативної пам’яті для Макбук Про 14 складає до 64 ГБ, а вбудованого сховища – до 8 ТБ. Новинка забезпечує підтримку до 4 зовнішніх моніторів.

Автономна робота Macbook Pro 14

На цей критерій істотно вплинув перехід лінійки ноутбуків на економічні чипи. У Макбук Про 14 встановлений літій-полімерний акумулятор на 70 Вт/ч. Це забезпечує можливість пристрою працювати до 11 годин в інтернеті по Wi-Fi і до 17 – в режимі відтворення відео. Гаджет навіть при відключенні від розетки не зменшує продуктивність.

Залежно від версії ноутбука в комплекті постачання пропонується адаптер живлення на 67 або 96 Вт. Останній варіант дає можливість швидко заряджати пристрій. Всього 30 хвилин знадобиться для поповнення половини місткості батареї.

Macbook Pro 14 – крутий технологічний гаджет, якість виконання якого нікого не залишить байдужим. Ноутбук вже поступив у продаж, тому отримати його в особисте користування може кожний.

 

30 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів