Укриття школи в селі Руські Комарівці готове до навчання

Укриття школи в селі Руські Комарівці готове до навчання

 

1246 з 1253 навчальних закладів у Закарпатській області уже перевірила комісія щодо готовності до початку навчання. Це 99 %. Про це Суспільному розповіла директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець. За її словами, перевірки ще тривають. Для того, аби навчальні заклади працювали в очному режимі потрібно було отримати заяви від батьків щодо побажань форми навчання, а також мати укриття, аби діти могли сховатися під час повітряної тривоги. Скільки закладів почнуть працювати в очному режимі, будуть вирішувати до 1 вересня.

Суспільне побувало в школі в селі Руські Комарівці, де проходитиме навчання офлайн. Укриття в цьому закладі готували тиждень. Про це розповіла директорка Лариса Сарваш. За її словами, до роботи залучили колектив школи та батьків. Укриття облаштували в окремій будівлі. Приміщення розташоване на подвір'ї навчального закладу. Тут є 4 кімнати та коридор.

"До цього тут були навчальні класи й харчоблок нашої школи. Ми з працівниками та Державною службою надзвичайних ситуацій сіли й вирішили, що ми можемо зробити в нашій школі укриття саме тут, де ми зробили. А саме — розібрати класи, підготувати їх до того, щоб під час повітряної тривоги з дітками продовжувати навчальний процес. Тобто не просто заховатися з дітьми й чекати закінчення повітряної тривоги, а змогли б проводити якісь уроки, якісь ігри", — розповіла директорка Лариса Сарваш

д

Суспільне Ужгород

 

26 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів