В Ужгороді відбувся традиційний мініфутбольний турнір

В Ужгороді відбувся традиційний мініфутбольний турнір
Протягом трьох днів, 2–4 грудня, у СК «Юність» тривав ХХІ всеукраїнський турнір з мініфутболу пам’яті футбольного арбітра міжнародної категорії (ФІФА), голови Федерації футболу м. Ужгород, заступника директора Ужгородської ДЮСШ №1 Володимира Югаса (1964 – 2000).

 

Володимир Васильович зробив вагомий внесок у популяризацію футболу в краї, у виховання підростаючого покоління, а на міжнародній арені гідно представляв честь Закарпаття. На знак цього в Ужгороді щорічно проводять юнацький турнір пам’яті В.Югаса. Незважаючи на війну в країні, цього року він також відбувся.

На майданчик місцевого спорткомплексу виходили гравці 2013 р.н. та молодші. У боротьбі за нагороди зійшлися 20 команд із Закарпаття та Львова. Протягом тривалого часу вони грали між собою на групових етапах, аби визначити найсильніших, котрі надалі розіграли нагороди.

Юні футболісти викладалися на повну, оскільки ставили перед собою найвищі цілі. Звичайно, інколи бракувало майстерності, та вони намагалися це компенсувати самовіддачею на полі. За три ігрові дні відбулося дуже багато поєдинків. Частина з них проходила у напруженому суперництві й ім’я тріумфатора визначалося тільки на завершальних хвилинах, а були й ігри, де переможця виявити так і не вдалося, і арбітр фіксував нічию. Не обійшлося й без матчів, котрі проходили за відчутної переваги однієї з команд і завершувалися розгромом.

Чудові результати протягом усього турніру демонстрував ФК «FSG» (Ужгород). Різними колективами вони боролися за медалі і в підсумку досягли свого. У фінальній грі зустрілися вихованці цього клубу 2013 та 2014 років. Доросліші гравці переважали своїх молодших колег і здобули перемогу з рахунком 3:0, яка дозволила піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Відповідно «FSG-2014» (Ужгород) отримав срібні медалі. «Бронза» цього року дісталася хустському «Нарцису», котрий в грі за третє місце здобув «суху» перемогу над ДЮФК «Олімп» (Ужгород) – 2:0. А в грі за п’яте місце у яскравому протистоянні «Минай» здобув вольову перемогу з рахунком 3:2 над іншим колективом із «FSG» (Ужгород).

Індивідуальні відзнаки за підсумками всіх зіграних ігор отримали:

– кращий воротар – Арсен Маркович («Нарцис» Хуст),

– кращий захисник – Марк Гардицький («FSG-2014» Ужгород),

– кращий півзахисник – Михайло Петрецький (ДЮФК «Олімп» Ужгород),

– кращий нападник – Андрій Беняк («FSG» Ужгород),

– кращий бомбардир – Тимофій Пугачов («FSG» Ужгород),

– кращий гравець – Костянтин Турецький («FSG-2014» Ужгород).

Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

05 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів