Програму забезпечення містобудівною документацією міста Ужгород підтримали на сесії міськради

Програму забезпечення містобудівною документацією міста Ужгород підтримали на сесії міськради
Програму комплексного забезпечення містобудівною документацією міста Ужгород на 2023-2025 роки підтримали сьогодні на сесії міськради.

 

Метою програми є забезпечення міста містобудівною документацією сучасного рівня, спрямованого на визначення перспектив просторового розвитку території, створення умов для раціонального використання земель.

Передбачається завершення робіт із розроблення проєкту містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану міста Ужгород» та додатково виконати розділ «План зонування території міста Ужгород». Також заплановано внесення змін до історико-архітектурного опорного плану міста та подальша робота над розробкою детальних планів окремих територій міста, внесення змін у містобудівну документацію, виконання топо-, фотогеодезичних робіт, проведення архітектурних конкурсів на визначення архітектурної концепції центральної частини міста, парків і скверів та робота над створенням та впровадженням містобудівного кадастру.

Також Програму підготовки до формування земельних ділянок та визначення їх як об’єктів цивільних прав на 2023 – 2025 роки підтримали депутати Ужгородської міської ради. Метою є забезпечення належного виконання покладених на виконавчі органи функцій щодо підготовлення до продажу вільних від забудови земельних ділянок, розвитку та забезпечення соціальних потреб населення шляхом створення ефективного та прозорого механізму використання бюджетних коштів.

Наразі є необхідність у виготовленні правовстановлюючих документів на землю та посвідчення права комунальної власності на неї, як до прикладу на землі загального користування відведені під місця поховання і для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування, в т.ч. для збору твердих побутових відходів.

Депутати Ужгородської міської ради на сесійному засіданні затвердили і містобудівну документацію:

– Внесення змін до детального плану території, обмеженої вулицею Собранецькою, територією ТСО України та територією лісів;

– Детальний план території, обмеженої вулицями Возз'єднання, Миколи Бобяка та Боздоським парком та річкою Уж;

– Детальний план території, обмеженої вулицями Загорською, Закарпатською, Собранецькою та площею Віталія Постолакі;

– Внесення змін до детального плану території, обмеженої вулицями Міклоша Берчені, Підгірною, Тихою, Далекою та Криничною;

– Внесення змін до детального плану території, обмеженої вулицями Капушанською (Перемоги), Федора Достоєвського, Марії Заньковецької, Тиводара Легоцького.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

31 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів