Ужгородські депутати підтримали два звернення до «Укренерго» щодо розподілу електроенергії у місті

Ужгородські депутати підтримали два звернення до «Укренерго» щодо розподілу електроенергії у місті
Два звернення до «Укренерго» підтримали напередодні депутати на сесії Ужгородської міської ради – щодо шляхів вирішення питання оптимізованого та справедливого розподілу електроенергії між усіма абонентами Ужгорода.

 

Як відзначив депутат Віталій Смірнов, Закарпаття – єдина область в Україні, яка не має централізованого опалення, саме тому вкрай важливо віднайти можливість забезпечити громадян енергоносіями в нічний час та зменшити перерви у відключенні електрики.

Також депутат зауважив на нечесному розподілі енергоносіїв між містянами – поки частина ужгородців цілодобово живиться на лініях критичної інфраструктури із загального ліміту, інші містяни вимушені мерзнути або ж купувати акумулятори та генератори.

Віднаходження балансу дозволить створити рівні та відносно комфортні умови для всіх, переконаний Віталій Смірнов.

Депутат міської ради Віталій Готра наголосив, що із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну дуже багато людей перемістилися на Закарпаття. Зараз кількість населення  краю зросла, за приблизними підрахунками, на 330 тисяч, в Ужгороді офіційно зареєстровано більше 28 тисяч ВПО. Також на територію області релоковано понад 440 суб’єктів господарювання. Зрозуміло, що за рахунок цього потреба у споживанні електричної енергії на Закарпатті зросла у порівнянні з аналогічними періодами минулих років.

Віталій Готра відзначив, що зараз в області склалася критична ситуація – у загальному відсутність електроенергії за добу у закарпатців може сягати понад 16 годин. Із аналізу графіків погодинних відключень інших областей України видно, що загальна тривалість відсутності постачання електричної енергії на Закарпатті найбільша.

У зверненні депутати Ужгородської міської ради також просять, зокрема,  надати копію документу НЕК «Укренерго» про встановлення величини ліміту споживання електроенергії для кожної області України та розглянути можливість збільшення величини ліміту споживання електроенергії для Закарпатської області.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

01 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів