Завершення спільного грантового проєкту Ужгорода та Сату-Маре: Які результати?

Завершення спільного грантового проєкту Ужгорода та Сату-Маре: Які результати?
Фінальний воркшоп за проєктом «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре» відбувся днями. Захід провели онлайн, - інформує Ужгородська міська рада.

 

Як ми неодноразово інформували, спільний проєкт Ужгород та Сату-Маре реалізовували із грудня 2019 року. Завдяки цьому проєкту додатково, до вже раніше встановлених, в обласному центрі Закарпаття встановили 38 камер: 18 – оглядових та 20 – із функцією розпізнавання облич. Також придбали дороговартісні сервери для оглядових камер та камер для розпізнавання облич. Технологія дає можливість розпізнавати до 30 людей водночас, має бібліотеку із 30 тисяч облич та функцію тривоги за визначеними характеристиками (осіб, транспортних засобів чи номерних знаків). Також завдяки грантовій програмі в Ужгородській міській раді створено Центр моніторингу громадської безпеки, отримали технічне оснащення для нього – 4 монітори та 2 комп’ютери.

Доступ до системи відеоспостереження в Ужгороді мають правоохоронці, які щодня використовують її для розкриття правопорушень та пошуку осіб, які їх вчинили. За короткий проміжок часу система відеоспостереження (розпізнавання автомобільних номерних знаків, розпізнавання облич та оглядові камери відеоспостереження) почала відігравати важливу роль у розкритті та розслідуванні кримінальних правопорушень, створюючи при цьому можливість отримання доказової бази та виявлення адмінправопорушень.

Під час фінального воркшопу виступили міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, мер Сату-Маре Габор Керешкені, заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник, менеджер проєкту Адріана Лендєл, командир батальйону патрульної поліції Закарпаття Анастасія Мальована, представник поліції Сату-Маре Василь Чіслуца, начальник відділу забезпечення системи відеоспостереження управління програмного та комп’ютерного забезпечення Ужгородської міськради Сергій Говалло та Сорін Надьош з міста Сату-Маре.

Учасники підсумували зроблене, обмінялися думками, обговорили подальші наміри щодо роботи у напрямі створення безпечного середовища, попередження загроз життю та здоров'ю людей, посяганню на майно населення і територіальних громад.

 

11 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів