Закарпатська митниця – відкрита до діалогів з бізнес-партнерами

Закарпатська митниця – відкрита до діалогів з бізнес-партнерами
У рамках партнерства керівництво Закарпатської митниці зініціювало  робочу зустріч із представниками підприємств, що здійснюють митну брокерську діяльність в області. Під час заходу розглянуто актуальні питання, що стосуються здійснення митної брокерської діяльності, функціонування системи NCTS, інституту АЕО та їх переваги.

 

У ході конструктивної дискусії між фахівцями митниці та представниками брокерських компаній озвучено слушні пропозиції щодо можливості відкриття інформації для громадян та суб’єктів ЗЕД у публічній частині реєстру митних брокерів підрозділів митниці. Зокрема, де здійснюють свою діяльність митні брокери та відповідно, контактної інформації для можливості легкого пошуку інформації про митних брокерів.

Користуючись нагодою, митні брокери надали свої пропозиції та зауваження для ефективної роботи чат-боту «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». Їх митниця вже опрацювала та направила для розгляду профільним Департаментам Держмитслужби.

Також обговорено питання функціонування системи NCTS та інституту АЕО та їх переваги для суб’єктів ЗЕД.

Наприкінці зустрічі присутні висловили сподівання про продовження заходів, пов’язаних із мінімізацією процедур митного контролю, що дасть поштовх до розвитку вітчизняної економіки та наповнення Державного бюджету.

Безперечно, що такі зустрічі з надання консультацій та обговорення впроваджень митних новацій поглиблюють співпрацю митниці з брокерськими підприємствами. Тому митниця й надалі проводитиме відкриті діалоги з усіма зацікавленими суб’єктами, що здійснюють зовнішньоекономічні операції та брокерську діяльність.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

27 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів