Закарпатські митники викрили різні схеми ділків щонайменше на 17 млн грн

Закарпатські митники викрили різні схеми ділків щонайменше на 17 млн грн
Проведення аналітично-пошукової роботи з виявлення та припинення способів і механізмів переміщення товарів з порушенням вимог митного законодавства – серед пріоритетів діяльності Закарпатської митниці. Так, за 4 місяці 2023 року за результатами аналітично-пошукових та перевірочних заходів задокументовано 106 протоколів на загальну суму 17,3 млн грн.

 

Серед найбільш «вартісних» порушень: недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення - на суму 6,6 млн грн; переміщення або дії, спрямовані на пееміщення товарів через митний кордон України з приховуванням їх від митного контролю - на суму 10,4 млн грн.  Предметами правопорушення, які реально вилучені та їх вартість перевищує 1 млн грн, виступали: понад 107 тис пачок сигарет, які спритні ділки переміщували через кордон з приховуванням від митного контролю з використанням спеціально виготовлених тайників у транспортному засобі; не задекларований товар «широкого вжитку, 1279 найменувань» на суму 4,3 млн грн; іномарки (б/в) на суму майже 1,3 млн грн за підробленими дорученнями; імпортні косметичні засоби (понад 38 тис од) вартістю майже 2 млн грн з наданими митниці неправдивими відомостями у документах щодо найменування товарів, їх кількості, одержувача та вартості; не декларування імпортного товару «підгузники для дорослих» (81,6 тис шт.) на суму 2,2 млн грн та ін.

А от за результатами проведеної перевірки щодо дотримання вимог митного законодавства під час експорту товару «насіння соняшнику», митники виявили неправдиві відомості в товаросупровідних документах. Відтак, відносно директора львівського підприємства складено одразу 12 протоколів про ПМП за ст. 485 МКУ (вчинення дій, що призвели до неправомірного зменшення розміру митних платежів (вивізного мита), недобори  становили понад 1,5 млн грн.

Також виявлено та задокументовано 20 спроб незаконного переміщення товарів серед гуманітарної допомоги, шляхом недекларування,  або  подання  документів,  що  містять  неправдиві  відомості, на загальну суму 6,1 млн грн. Предметами правопорушення виступали: медичні препарати; плунжерні пари паливного насоса, бальзами для гоління, пилососи, водяні насоси, деревообробні станки, акумулятори та транспортні засоби тощо - всього 1279 найменувань.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

08 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів