На Закарпатті на митному посту "Астей" у жителя Харківщини виявили незадекларовані 120 тисяч доларів

На Закарпатті на митному посту "Астей" у жителя Харківщини виявили незадекларовані 120 тисяч доларів
Незадекларовані 120 тисяч доларів виявили закарпатські митники у автомобілі 64-річного жителя Харківщини, який повертався із пасажиром в Україну через митний пост на Закарпатті. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

За її словами, сталося це ввечері 11 травня на митному посту "Астей", що на кордоні з Угорщиною. Повертаючись із ЄС 64-річний житель Харківщини разом з іншим пасажиром під час проходження митного контролю обрали "зелений коридор". Інспекторам повідомили, що переміщують виключно особисті речі.

Під час перевірки автомобіля, митники виявили 120 тис. доларів, що за курсом НБУ станом на 11.05.2023 становить майже 4 млн 388 тис. грн. (Згідно з вимогами митного законодавства, через кордон дозволяється переміщувати не декларуючи до 10 тисяч євро на одну людину).

На Закарпатті на митному посту "Астей" у жителя Харківщини виявили незадекларовані 120 тис. доларів. Фото: Закарпатська митниця/Facebook

"Валюта находилася серед особистих речей громадян – у рюкзаку та по 10 тис. доларів акуратно складена в обгорнутий поліетилен. У поясненнях громадяни виправдовувалися, мовляв, не знали законодавство, і те, що валютні цінності необхідно декларувати", — розповіла речниця.

За порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю відносно водія складуть протокол. "Незадекларована валюта, а це – 100 тис. доларів, що за курсом НБУ становить майже 3,7 млн грн, підлягає тимчасовому вилученню", — додала Сенгетовська.

Що загрожує водію

Санкція статті Митного кодексу, яку складуть відносно водія, передбачає штраф у розмірі 20% від суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування.

 

12 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів