Закарпатські митники завадили контрабандистам доправити майже 3 тисячі пачок сигарет до Великобританії

Закарпатські митники завадили контрабандистам доправити майже 3 тисячі пачок сигарет до Великобританії
Щойно на митному посту «Дякове», що на кордоні з Румунією, інспектори-пошуківці спільно з прикордонниками запобігли незаконному вивезенню з України майже 3 тис пачок цигарок, які перевізник намагався перемістити серед особистих речей.

 

42-річний водій мікроавтобуса, який прямував з Тернополя до Великобританії, під час проходження митних процедур свідомо обрав «зелений коридор», тим самим заявивши, що не має товару, який підлягає декларуванню або обмежений до переміщення.

Втім, на підставі аналізу ризиків митники згенерували поглиблений огляд даного мікроавтобуса. У ході спільної ретельної перевірки транспортного засобу було виявлено, що під коробками з особистими речами, знаходяться 6 ящиків з цигарками різних торгових марок та вітчизняними акцизними марками: «Parliament aqua blue», «Kent», «Parliament Aqua slim», «Marlboro gold», «Chapman coffee», «Sobranie london», «Rotmans» у загальній кількості – 2860 пачок, вартістю понад 246 тис грн.

Відтак, за приховування від митного контролю товару, який підлягає обов’язковому декларуванню та обмежений до вивезення через кордон, відносно перевізника буде задокументовано протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі всі виявлені тютюнові вироби вилучено. Справу скерують до суду, інформує Закарпатська митниця.

 

19 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів