Генконсульство Словаччини в Ужгороді організувало акцію на підтримку України

 

Виставку «Старе – нове» презентували в Генеральному консульстві Словацької Республіки в Ужгороді – дипломатичне відомство на чолі із Паволом Панісом організувало акцію на підтримку України. У приміщенні консульства представили роботи класиків закарпатської школи живопису – полотна Адальберта Ерделі, Ернеста Контратовича, Адальберта Борецького, Андрія Коцки та інших корифеїв. Полотна передали на кілька днів до Ужгорода приватні колекціонери Словаччини та Чехії, - пишуть Новини Закарпаття.

В експозиції – і твори сучасних закарпатських митців, зокрема Франциска Ерфана, Бориса Кузьми, Сергія Біби, Василя Вовчка. Частиною виставки стали також ретроавтомобілі від організації «Zemplin Veteran Club» із словацького міста Міхаловце. Приматор цього міста Мирослав Дуфінец також приїхав до обласного центру Закарпаття. Захід відвідав і міський голова Богдан Андріїв, який подякував словацьким партнерам, особисто Генеральному консулу Словаччини в Ужгороді Паволу Панісу за ініціативу, чудову виставку, за допомогу нашій країні у важкий час війни.

Також у виставці взяли участь Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, митці, представники патрульної поліції, інші поважні гості. Приматор міста Міхаловце спільно з поліцейськими та волонтерськими організаціями Словаччини подарували ГУ Національної поліції в Закарпатській області автомобіль швидкої допомоги, який вирушить на передову у розпорядження батальйону Нацполіції «Захід».

Виставку відвідали і вихованці Соціального центру підтримки дітей та сімей «Домашнє тепло» із Нижнього Бистрого, благодійники передали їм подарунки, а відомий кондитер, депутат Ужгородської міської ради Валентин Штефаньо пригостив авторськими солодощами.

 

25 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів