Понад 140 жителів Закарпаття виявили бажання пройти тренінг для започаткування власної справи

Понад 140 жителів Закарпаття виявили бажання пройти тренінг для започаткування власної справи
Протягом двох тижнів тривала реєстрація на тренінги «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес», які організовує Міжнародна Організація Праці. На участь у тренінгу подало заявки понад 140 жителів Закарпаття. Уже 15 червня в Ужгороді стартував перший із запланованих п’ятиденний тренінг.

 

Мета цих тренінгів — допомогти якомога більшій кількості людей започаткувати власну справу, створити робочі місця та забезпечити надходження до бюджетів на благо громад та країни. Усі вони є безкоштовними, а по завершенню учасники зможуть виграти ґрант на започаткування власної справи.

Найбільше тренінгом зацікавилися жінки — 65% учасників, тож можемо попередньо казати, що на Закарпатті стане трохи більше підприємиць. Географічно найбільш активним виявився Ужгород, слідом за ним — Мукачево. Однак були реєстрації і не з районних центрів, а з сіл, що для нас особливо цінно. Наймолодшому серед зареєстрованих учасників виповнилося 16, а найстаршій — 69 років. Загалом 9% людей, що виявили бажання навчатися, мають 50+ років. Ми опрацювали заявки і провели перший день тренінгу в Ужгороді. Плануємо проведення тренінгів і в інших містах Закарпаття — Мукачеві, Хусті, Рахові. 25 найактивніших та найбільш мотивованих учасників тренінгів зможуть отримати безповоротне фінансування своїх бізнес-ідей у сумі до 3000$».

Серед тих, хто подав заявки на участь у тренінгах:

  • Близько половини людей ще ніколи не мали власного бізнесу.

  • 36% є внутрішньо переміщеними особами. 

  • 7% є ветеранами, учасниками бойових дій.

Перший тренінг стартував в Ужгороді 15 червня. 25 учасників разом із ліцензованим Міжнародною Організацією Праці тренером Іваном Харченко. Під час тренінгів учасники шукатимуть ідеї для бізнесу, вчитимуться створювати бізнес-план, дізнаються, як розраховувати собівартість та здійснювати фінансове планування, підбирати персонал тощо. 

Тренер Іван Харченко зауважує: «Ця навчальна програма є довершеною, бо учасники проходять п’ятиденний тренінг, отримують індивідуальну допомогу для складання ґрантової заявки та мають можливість виграти ґрант на започаткування чи вдосконалення власної справи. Перші два дні тренінгу ми присвячуємо пошуку бізнесідей, а тоді за методикою Міжнародної Організації Праці складаємо дієвий бізнесплан. Учасники вчаться використовувати мінімальні ресурси для відкриття мікробізнесу. Я переконанинй, що мікробізнес — це основа демократії, саме ці люди будують майбутнє України, за яке зараз борються наші воїни».

Наступні тренінги відбудуться впродовж червня в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Рахові. Набір учасників на тренінги в Ужгороді та Мукачеві закритий. Приєднуйтеся до навчань у Хусті та Рахові. Реєстрація займає 5 хвилин: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKddz96auvqvmgibuHwIE8igWpCqvMqE9dql3A7rpMT4oYiw/viewform?fbclid=IwAR0R5td9M-uew8pnDa5431ogVGwK6a8wofCAVpJpKWtSqgjPNhsATE0Id_4 

Тренінг відбувається у рамках Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії  та Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

Команда проекту Місцеве Партнерство Зайнятості у Закарпатській області

 

16 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів