Угорщина оголосила додатковий набір в поліцію для протидії міграції

Угорщина оголосила додатковий набір в поліцію для протидії міграції
Поліція Угорщини збирається працевлаштувати 3 тисячі людей на посаду «прикордонних мисливців». Вони приєднаються до 10 тисяч солдатів і поліцейських, які зараз охороняють паркан з колючого дроту, зведений на угорському кордоні для стримування потоку мігрантів.

 

Як пише ВВС, «мисливці» будуть озброєні пістолетами з бойовими патронами, перцевим балончиком, кийком, наручниками і захисним спецобладнанням.

Як зазначають, останнім часом кількість біженців, які намагаються потрапити в Угорщину з півдня через кордон із Сербією, зменшилася. Тепер це трохи менше 200 осіб на день. 

Нові співробітники прикордонних органів мають приступити до роботи у травні, а перед цим пройдуть шестимісячний вишкіл.

За словами одного зі співробітників поліції, на посаду набирають людей старше 18 років, в хорошій фізичній формі, які зможуть пройти психологічний тест. Їхня зарплата складе 150 тисяч угорських форинтів (бл. $542) протягом перших двох місяців, а потім -– 220 300 форинтів ($790).

В Угорщині зараз проходить велика інформаційна кампанія, яку правий уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана почав напередодні референдуму, який відбудеться 2 жовтня. Виборці мають вирішити, чи згодні вони з пропозицією Європейської комісії розподілити 160 тисяч біженців серед 28 країн-членів ЄС. За цією схемою Угорщина повинна прийняти у себе 1 300 мігрантів з Сирії, Іраку та Еритреї. Наразі в країну відкритий доступ 30 біженцям в день – вони перетинають кордон через спеціальні транзитні зони. Кількість тих, хто очікує доступу в ці транзитні зони в таборах біженців з боку Сербії, скоротилася наполовину порівняно з минулим місяцем – 364 людини знаходяться в Хоргосі і 103 – в Келебії.

 

04 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів