В Ужгороді попрощалися із загиблим Євгенієм Красовським

В Ужгороді попрощалися із загиблим Євгенієм Красовським
Ужгород сьогодні попрощався із загиблим у російсько-українській війні Героєм – стрільцем-санітаром гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу 2-ї гірсько-штурмової роти військової частини А 1778 Євгенієм Красовським.

 

Євгеній Красовський народився 1 січня 1977 року у Карл-Маркс-Штадт (Німеччина) у сім’ї військового медика. 1984 року пішов до школи у Німеччині, а згодом, після переїзду до Ужгорода, – у місцеву школу №11, яку закінчив у 1994 році. Того ж року вступив на історичний факультет Ужгородського державного університету, який закінчив 1999-го. Працював менеджером у кількох установах. У 2016 році Євгеній уперше пішов захищати Батьківщину від російських загарбників, воював на Донбасі. Брав участь у боях біля селища Зайцеве Донецької області, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі отримав медаль «Захиснику Вітчизни». 2018 року був демобілізований і повернувся додому. Але з початком повномасштабного вторгнення російських окупантів Євгеній одразу пішов добровольцем до своїх побратимів на передову у 128-му бригаду.

У березні 2022 року отримав важке поранення під місто Оріхів Запорізької області, після трьох операцій у лікарні Мечникова пройшов реабілітацію. Через два місяці, з осколком у тілі, знову повернувся на передову. Після дислокації з донецького на херсонський напрямок Євгеній Красовський продовжив свій бойовий шлях.

15 жовтня 2022 року в ході штурмової операції після обстрілу ворога йому відірвало ногу, однак навіть тоді не залишив побратимів і намагався витягти їх у безпечне місце. Але в цей час отримав ще одне, уже смертельне поранення.

Указом Президента України Володимира Зеленського Євгеній Красовський посмертно нагороджений високою державною нагородою – медаллю «За військову службу Україні»: за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, зразкове виконання військового обов'язку.

Через 8 місяців страждань родини сьогодні воїна провели в останню дорогу.

Із Героєм прощалися на набережній Незалежності, де священники відслужили заупокійну Літургію за загиблим.

Віддати шану воїну прийшли рідні, друзі, колеги, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, заступник начальника Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, військові, містяни.

У захисника залишилися батьки та сестра.

Поховали Євгенія Красовського з усіма військовими почестями на Пагорбі Слави.

Глибокі співчуття рідним і близьким воїна. Вічна пам'ять і шана Герою!

Ужгородська міська рада

 

30 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів