Служба відновлення та розвитку: Допустима норма руху по мосту була перевищена у 7 раз!

Служба відновлення та розвитку: Допустима норма руху по мосту була перевищена у 7 раз!
На місці надзвичайної ситуації в смт. Тересва працюють фахівці Служби відновлення та всіх відповідних служб області. Найперше спільне завдання - відновити сполучення між районами та дати оперативний проїзд екстреним службам.

 

? Кілька важливих моментів маємо зафіксувати від себе:

?Рух мостом у смт.Тересва був дозволений транспорту, вага якого не перевищує 7 тонн. Вантажний транспорт відповідно до затвердженої організації схеми руху, мав рухатися в обхід дорогами місцевого значення О 070602 Колочава - Усть-Чорна - Калини - Бедевля та С 071115 Тересва - Нересниця, протяжність об’їзду 35 км.

Так, якийсь час це буде єдине можливе сполучення між Бедевлею і Тересвою.

? І ще раз: рухатися по мосту, в якого обвалилася секція прогонової будови після 66 років експлуатації, мав лиш транспорт, вага якого не перевищує 7 тонн. Відповідні знаки та схеми об’їзду виставлені. Допустима норма була перевищена у 7 раз!

? Оперативно з Закарпатська обласна державна адміністрація вирішуємо питання щодо влаштування тимчасових переправ через річку Тересва, однак будь-які рішення вимагають фахової експертизи щодо безпеки руху.

? Мобілізаційні заходи вживаються на всіх рівнях і найближчим часом підрядна організація планує приступити до демонтажу зруйнованих конструкцій.

?Обстеження мосту проводилося у 2018 році - тоді було прийнято рішення обмежити габарити транспорту, що рухається ним - були виставлені знаки та схема об’їзду. Однак далеко не всі водії дотримувалися правил руху, а якщо бути чесними - їх грубо порушували. Силами Служби автомобільних доріг влаштовувалися обмежувачі висоти для вантажних транспортних засобів, які регулярно та планомірно демонтували ті, хто м’яко кажучи мав іншу думку щодо необхідності виконання закону.

Як результат нехтування правилами та відповідальністю маємо п’ятьох людей у лікарні, які мають боротися за своє повноцінне життя, інформує Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області

 

25 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів