В Академії культури та мистецтв стартував новий навчальний рік

В Академії культури та мистецтв стартував новий навчальний рік
"Свято Першого дзвоника - День знань, творчості, розкриття нових горизонтів" - під такою назвою Академія культури і мистецтв провела урочисту лінійку з нагоди Першовересня.

 

Розпочалось дійство із Державного Гімну України. Після чого присутні, а це - представники влади, викладачі, митці та батьки вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять військовослужбовців, бійців Нацгвардії, прикордонників і добровольців, які загинули за Україну, а також мирних жителів, що стали жертвами російського терору.

Під звуки святкового маршу та гучні оплески на майданчик вийшли першокурсники та керівники навчальних груп.

З вітальною промовою звернулася ректор Академії культури і мистецтв, доктор педагогічних наук, заслужений працівник культури України, депутат Закарпатської обласної ради Наталія Шетеля. Вона подякувала ЗСУ за можливість навчатись і працювати в умовах повномасштабного вторгнення росії на українську землю, яке триває 555 днів, та наголосила, що «студенти АКіМ вирішили присвятити своє життя служінню її Величності Культурі, яку так ненавидить ворог та розстрілює зухвало, стираючи із лиця землі краєзнавчі музеї, галереї, бібліотеки, театри, історико-архітектурні заповідники.

Ми добре розуміємо, що нині справдилася ваша мрія, ви успішно здали іспити і отримали можливість навчатись в одному з найпрестижніших закладі освіти Закарпаття, який ще називають кузнею мистецьких кадрів. І саме вам належить донести вільному світу унікальність української культури в світовому контексті - фольклор, народні традиції, звичаї, колорит, корені яких сходять до культури Київської Русі. У них сховані мистецькі заповіді, які писали провідні українські мислителі і які належить вам берегти й розвивати.

А для цього потрібно від вас, дорогі першокурсники, щире прагнення працювати, вчитися, розуміння того, що це ваше зараз найперше завдання і якщо хочете - патріотичний обов’язок»!

Також слова привітання висловив директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА Євген Тищук та доцент Академії Павло Федака.

Ведучі наголосили, що кращої країни, ніж Україна у світі нема, а тому молодь нікуди не виїжджає і залюбки навчається в рідних закладах освіти. Про це й розповіла у власних віршах на музиці під назвою «Нас там ніхто не чекав» талановита викладачка вокалу, заслужена артистка України, провідна солістка Закарпатського народного хору Яна Садварій. Та виконала пісню "Мамині слова". Інша молода яскрава викладачка Академії Анастасія Вишневська подарувала присутнім пісню «Ми з України».

Першокурсники підготували хореографічну композицію. А студентка першого курсу спеціальності «Музичного мистецтва» Софія Плав'яник виконала композиція Роксолани Залізняк «Молода Україна».

Відтак задзвенів перший дзвоник. Цю, почесну місію виконали студентка першого курсу спеціальності «Музичного мистецтва» Софія Плав'яник у супроводі студента 4-ВТЗ курсу Павла Багіна. Це означало, що Академія гостинно відчинила двері для своїх вихованців! А ЗСУ береже наші мирні світанки і можливості навчатись, розвиватись і просто жити!

 

02 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів