Екологи попереджають: спалювання сухого листя і трави заборонене законом!

Екологи попереджають: спалювання сухого листя і трави заборонене законом!
Спалювання трави є широко поширеною практикою, яка використовується для очищення земель від непотрібної рослинності, але цей метод має значний негативний вплив на довкілля.

 

Однією з основних проблем спалювання трави є викидання в атмосферу великої кількості вуглекислого газу (СО2), метану (СН4) та інших шкідливих речовин, яке призводить до забруднення повітря та негативного впливу на здоров’я людей, особливо тих, хто страждає на захворювання дихальних шляхів. Крім того, спалювання трави може мати негативний вплив на ґрунтовий покрив, позбавляючи його від поживних речовин та мікроорганізмів, необхідних для здоров’я ґрунту та рослин, що призводить до зниження родючості ґрунту та збільшення ризику ерозії.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області нагадує, що чинним природоохоронним законодавством заборонено спалювання сухої рослинності, стерні та, тим більше, будь-якого сміття.

За такі порушення передбачена адміністративна відповідальність.

Так, за спалювання сухої трави передбачений штраф – від 3 060 до 6 120 грн.

За паління на території природно-заповідного фонду, штраф складає від 6120 до 12 240 грн.

Звертаємось до всіх без винятку – не створюйте додаткових надзвичайних ситуацій. Бережіть довкілля! Будьте відповідальними!

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

 

05 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів