Закарпатська ОВА: Тереблянське соляне родовища на 100% зможе забезпечити потреби України

Закарпатська ОВА: Тереблянське соляне родовища на 100% зможе забезпечити потреби України

 

Про це написав очільник Закарпаття Віктор Микита:

"Після попередніх геологічних досліджень та апробації Тереблянського соляного родовища у 2015 році зафіксовано, що воно має запаси кам'яної солі обсягом 15,5 млн тонн за категорією С1 і 505,4 млн тонн із невизначеним промисловим значенням за категорією С2.

Глибина залягання солі в межах родовища – від 30 до 500 м. Це дає можливість до 2026 року після освоєння повної виробничої потужності добувати до 300 тис. тонн, зокрема й 80 тис. тонн солі «Екстра» на рік, з перспективою наростити обсяг видобутку за умови добудови переробних потужностей.

За попередніми підрахунками вже до кінця 2023 року технічна сіль може бути поставлена на підприємства для утримання доріг у зимовий період. У перспективі родовище на 100% зможе забезпечити ці потреби України, що є критично важливим, враховуючи колосальне зростання ринкової ціни на цей продукт.

Ми разом провели величезну роботу для того, щоб проєкт став реальністю.

Щиро дякуємо Президенту Володимиру Зеленському за підтримку, інвестору ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ» – за довіру, Буштинській громаді – за сучасний підхід до економічного розвитку і створення сприятливого інвестиційного клімату та всім іншим, хто долучився до реалізації проєкту на різних етапах.

Продовжуємо розвивати економічний потенціал Закарпаття та зміцнювати продовольчу безпеку країни разом.

???????? Ми переможемо, ми – на своїй землі!

Слава Україні!

Героям слава!"

 

18 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів