В Ужгороді відкрили меморіальні дошки трьом полеглим захисникам

В Ужгороді відкрили меморіальні дошки трьом полеглим захисникам
Меморіальні дошки захисникам Тарасу Гайдуку, Івану Гутаю та Андрію Потічному 26 січня відкрили в Ужгородському ліцеї №15, учнями якого і були загиблі військові.

 

Ініціаторами встановлення дошок були друзі, однокласники та представники закладу освіти. На відкриття меморіальних дощок до Ужгородського ліцею №15 прийшли рідні захисників, друзі, однокласники, військові, вчителі, священник та учні.

Тарас Гайдук – випускник Ужгородського ліцею №15 і Українського католицького університету, учасник АТО, голова правління у ГО «Закарпатська Громада», працював екскурсоводом. 31-річний військовий загинув 6 березня 2022 року під час виконання бойового завдання. У нього залишилися батьки, дружина та маленький син.

Іван Гутай народився 25 грудня 1990 року в Ужгороді. Проходив строкову військову службу в українській армії. У 2015 році пішов добровольцем у зону проведення АТО. На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну продовжив захищати Батьківщину від російських окупантів. Загинув Іван Гутай 11 травня 2023 року під час виконання бойового завдання. В захисника залишилися батько, брат, котрий продовжує захищати Україну від ворога, а також наречена. Мама захисника померла минулого року.

Андрій Потічний народився в Ужгороді 28 березня 1997 року. Був інспектором взводу №3 роти №1 полку управління поліції особливого призначення № 2 (штурмовий полк "Цунамі") в Об’єднаній штурмовій бригаді Національної поліції України "Лють". Військовий загинув 18 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання у напрямку населеного пункту Кліщіївка Донецької області. У захисника залишилися батьки, брат, невістка та племінник.

Меморіальні дошки освятив священник. Після цього родичі та друзі поклали квіти до встановлених дошок та запалили лампадки. Вічна пам'ять і слава Героям!

Суспільне Ужгород

 

28 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів