Фільм закарпатця продовжує збирати нагороди – тепер гран-прі

Фільм закарпатця продовжує збирати нагороди – тепер гран-прі
Художня стрічка “Мати. В ім'я мільйонів” В'ячеслава Бігуна здобула гран-прі ІІІ конкурсу-фестивалю екранних мистецтв “Пілігрим”.

 

На фестивалі змагалися 90 короткометражних фільмів з України та зарубіжжя (зокрема з Грузії, Росії та Естонії). Журі фестивалю очолив кінорежисер, заслужений діяч мистецтв України Михайло Іллєнко.

Фільм «Мати. В ім’я мільйонів», перший художній фільм режисера, знято за мотивами однойменного оповідання українського Гомера кіно – Довженка. Бездіалогова стрічка розповідає водночас про трагічну та величну долю української матері. Головну роль виконала Леся Липчук (актриса Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка), були зайняті й провідні іноземні актори, як-от Олександр Івашкевич, Сіім Пуві, Грем Даллас та інші. Окрім народної музики, в фільмі звучать композиції Володимира Гронського (провідний композитор Національної кіностудії художніх фільмів імені О. Довженка). Фільм знімали в Естонії й над ним працювали актори та знімальна група з близько 20 країн світу.

Це перший приз фільму “Мати” в Україні, який більш відомий за кордоном. Загалом його уже відібрано на вісімнадцять (на квітень 2016 р.), переважно міжнародних, кінофестивалів.

8 травня на День матері всі бажаючі зможуть подивитися фільм “Мати” онлайн (деталі:https://www.facebook.com/events/959758074142769).

В’ячеслав Бігун – кіномитець і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Народився в Тячеві, навчався й працював у провідних університетах і наукових установах світу (Львівський університет, Інститут держави і права НАН України, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом – в Європейському суді з прав людини. Автор більше 500 публікацій. Як режисер, В'ячеслав Бігун відомий такими стрічками, з-поміж інших, як “Серце мами Гонгадзе”, “Лист Тарковському”, “Пенальті правосуддя” та “Її хліб насущний, які неодноразово відзначалися на українських і міжнародних кінофестивалях.

 

29 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Іван 2016-04-29 / 20:48:42

    Файно!