"Іменини" української гімназії у Берегові

"Іменини" української гімназії у Берегові
У Берегові відбувся День української гімназії.

 

Минув 21 рік з дня відродження української гімназії у Берегові.

А загалом такий начальний заклад почав діяти в місті ще у 1895 році. Змінювались історичні події, державні устрої у краї, відповідно й мова викладання та структура освітньої установи. З 1920 по 1939 роки на базі угорської гімназії працювали паралельно класи з українською мовою навчання. У 1945-му розпочала роботу СШ №1, а на її базі в 1994-му було відроджено класичну українську гімназію.

Зі знаковою датою учнів та викладачів тепло вітав директор закладу Володимир Кенийз.

“Основна концепція нашої гімназії – це підготовка випускників для здобуття вищої освіти, виховання свідомих громадян незалежної України”,- каже Голосу Карпат керівник.

“Іменини” розпочались із представлення загалу першачків. Нині їх загалом 41 – 22 дівчинки і 19 хлопчиків.

“Другими мамами” для них стали класні керівники Марина Фриган та Надія Ковальчук. Діти самі відверто розповіли про себе й наголосили, що хоча кожен з них – “індивід”, вони все ж знаходять спільне, що гуртує їх в єдину родину. Для вщерть заповненого залу міського Будинку культури прозвучала “Пісня перших гімназійних класів” у виконанні самих “винуватців”. 

“Кожен учень – це озерце, яке щодня наповнюється новими знаннями, практичними навиками, духовністю, традиціями, ідеалами, людськими цінностями, любов’ю до Вітчизни,-” акцентувала ведуча програми, педагог-організатор Олена Рибалко.

 

Це одразу підтвердила ліричною піснею юна Дарина Колесник.

Грамотами й Подяками відзначили також лауреатів предметних олімпіад, де з кожним роком виступає дедалі більше берегівських гімназистів.  Орган учнівського самоврядування теж назвав “Учителя року”. Ним стала Наталія Селехман, а “Вчителем-відкриттям” – молодий педагог Юлія Лозан. Найвищу нагороду гімназії для учнів – відзнаку “Золоте зерно”, на цей раз виборов семикласник Олександр Добра.

 

17 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів