Андрій Андріїв клопотав перед народними депутатами про будівництво дитячого садка в Ужгороді

Андрій Андріїв клопотав перед народними депутатами про будівництво дитячого садка в Ужгороді
Керівництво "Відродження" зустрілося в обласному центрі Закарпаття з активом партії.

 

У обласному центрі Закарпатської області – місті Ужгороді – сьогодні, 21 травня, відбулася зустріч керівництва партії «Відродження» з очільниками області та з представниками місцевого осередку партії – депутатами з фракції «Відродження» в Закарпатській обласній раді. У зустрічі зокрема взяли участь голова партії «Відродження» народний депутат України Віктор Бондар, голова політради партії «Відродження» Віталій Хомутиннік, народні депутати з парламентської групи «Партія «Відродження» Євгеній Гєллєр та Михайло Ланьо.

Мета зустрічі – налагодити більш тісну співпрацю між законодавчою та виконавчою гілками влади і завдяки цьому вирішити проблеми, які заважають регіону розвиватися.

«Досвід показує, що подібні зустрічі сприяють зміцненню партнерських відносин і результат спільної роботи буде завжди кращий. Ми поспілкувались і досягли кількох дуже важливих домовленостей. По-перше, ми на рівні фракції у парламенті будемо вимагати включити Закарпатську митницю у експеримент, у рамках якого ремонт доріг фінансується за рахунок перевиконання плану митних надходжень. Закарпатська митниця постійно перевиконує планові надходження, до того ж Закарпаття межує з чотирма країнами Євросоюзу. Відтак, не виключати область до цього експерименту - нонсенс», - наголосив Віталій Хомутиннік.

Як відзначив під час зустрічі народний депутат Михайло Ланьо, приведення автодоріг до належного стану нині для Закарпаття – питання номер один.

«Наша область – ворота України в Європу. Туристи, в’їжджаючи до регіону, отримують перше враження від держави. Тож воно має бути позитивним. До того ж, наша область не має потужних промислових об’єктів і може розвиватися виключно за рахунок туризму. Без доріг і тут не досягти результату. Тому привести автошляхи до нормального стану – це нагальна потреба, без якої подальший розвиток регіону просто неможливий», - відзначив Михайло Ланьо.

Віталій Хомутиннік також зауважив, що область практично не реалізує свій виноробний потенціал, попри те, що природні ресурси для цього має.

«Розвиток виноробства на Закарпатті гальмується через несприятливе законодавство. Адже отримання відповідної ліцензії наразі обходиться підприємцям у майже півмільйона гривень. Ми будемо порушувати у парламенті питання здешевлення вартості й спрощення процедури отримання ліцензій для виноробної галузі», - повідомив нардеп.

Про це інформує прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Відродження».

Депутат обласної ради від партії "Відродження", керівник Ужгородської міської організації Андрій Андріїв зазначив, що на зустрічі піднімалися важливі для області та Ужгорода питання. З-поміж іншого, про фінансування профтехучилищ, яке зараз лягло тягарем на місцеві бюджети. Крім того, Андрій Андріїв, який є депутатом облради саме від Ужгорода, озвучив проблемне питання, яке місто наразі не в змозі вирішити самостійно. Це - будівництво дитячого садка, адже в Ужгороді гостра нестача місць у дошкільних закладах. Тож допомога фінансуванням із державного бюджету була би дуже доречною. Керівництво партії "Відродження" пообіцяло посприяти у вирішенні цього питання.

 

21 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів