Закарпатські параолімпійці разом зі словацькими колегами відвідали фестиваль «Гамора»

Закарпатські параолімпійці разом зі словацькими колегами відвідали фестиваль «Гамора»
26 червня 2016 року в селі Лисичево Іршавського району відбувся масштабний фестиваль ковальського мистецтва «Гамора».

 

Вперше приїхали його відвідати незвичайні туристи – закарпатські пара олімпійці з ураженням опорно-рухового апарату разом зі своїми словацькими колегами. Організаторами цієї захоплюючою подорожі для осіб з обмеженими фізичними можливостями виступили Закарпатський обласний центр спорту інвалідів «Інваспорт» (голова – Андрій Чегіль) і Закарпатський обласний осередок української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (голова – Олександр Лизанець).

Зі Словаччини на фестиваль приїхали 7 представників Михайловецької районної ради Словацької асоціації інвалідів (президент Ева Хлодінкова). Всі вони були вражені майстерністю і працелюбністю закарпатських ковалів.

Зі слів голови Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату такі подорожі є дуже важливими для осіб з ураженням опорно-рухового апарату, які здебільшого мають набагато менше можливостей подорожувати по світу, ніж здорові люди. Для них це також і певне психологічне розвантаження після виснажливих тренувань.

         Закарпатський обласний осередок української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату висловлює велику за допомогу ФОП Феєр Людмилі Михайлівні, ужгородському кафе ТЕМПО (власник Фаркаш Сергій Володимирович), мережі супермаркетів «Сільпо», Сідуну Юрію Юрійовичу, які в такий тяжкий для України час знайшли можливість допомогти особам з обмеженими фізичними можливостями.

 

27 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів