Ужгородські депутати звернуться до Верховної Ради і Кабміну з приводу тарифів

Ужгородські депутати звернуться до Верховної Ради і Кабміну з  приводу тарифів
Депутати міської ради сьогодні прийняли звернення, яке скерують до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо тарифів на теплову енергію, послуги водопостачання та водовідведення.

 

У тексті йдеться, що децентралізація, яка здійснюються в державі, повинна бути комплексною і оптимально розподіляти повноваження між органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, які представляють інтереси громадян та суб’єктів господарювання.

У схваленій урядом Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, зокрема, зазначено, що основними повноваженнями органів місцевого самоврядування є забезпечення розвитку місцевої інфраструктури - доріг, мереж водо-, тепло-, газо-, електропостачання і водовідведення. Виконання цих завдань можливе виключно при наявності місцевих інвестиційних галузевих програм та відповідної фінансово-ресурсної бази. Однак годі забезпечити таку базу, коли комунальні підприємства працюють за економічно збитковими тарифами, рішення про зміни приймаються в Києві, за складною процедурою і розглядаються тривалий час.

Затримка у встановленні тарифів призводить до збитків у роботі комунальних підприємств, постійної заборгованості за енергоносії, із заробітної плати, сплати податків.

Тому ужгородські депутати зазначають: враховуючи основні принципи державної регуляторної політики – доцільність, ефективність, прозорість, врахування громадської думки, розрахунок та встановлення тарифів на житлово- комунальні послуги доцільніше здійснювати у регіонах, для яких вони встановлюються. Для цього потрібно внести зміни до законів «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», «Про теплопостачання», «Про житлово-комунальні послуги». Які власне пропонуються зміни – додається до звернення.

 

14 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів