Сховище акдемічних текстів для боротьби з плагіатом з'явиться в Україні вже в вересні

Сховище акдемічних текстів для боротьби з плагіатом з'явиться в Україні вже в вересні
Тестова версія сховища академічних текстів буде запущена до вересня поточного року, заявляє перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

 

"Ми розраховуємо, що до початку вересня зможемо напрацювати тестову версію сховища та починати завантажувати туди дисертації, які зараз доступні онлайн. Це основне завдання - запустити тестову версію протягом місяця-двох. А далі база буде наповнюватися, і механізми пошуку в ній буду вдосконалюватися", - сказала І.Совсун на прес-конференції у вівторок в Києві, передає Телеграф.

Заступник міністра зазначила, що в даний час в Україні не існує єдиної національної бази текстів, з якими можна порівнювати наукові роботи для недопущення плагіату.

Як розповіла І.Совсун, перш за все, в репозиторій завантажать дисертації, які захистили, починаючи з 2014 року.

При цьому вона зазначила, що дисертації, які захищалися до 2014 року, до вступу в силу норми закону про те, що дисертації повинні бути опубліковані, будуть в закритій частині сховища, але з ними можна буде проводити порівняння на наявність плагіату.

Крім того, за словами заступника міністра, в базі будуть також статті з наукових журналів, а в перспективі - і студентські наукові роботи.

"Завдяки партнерству з Майкрософт Україна вартість розробки програмного забезпечення сховища складе 180 тис грн. Після цього ми протягом якогось періоду будемо платити за доопрацювання і використання бази 20 тис грн на місяць, але університети і наукові установи будуть використовувати репозиторій безкоштовно", - повідомила І.Совсун.

 

26 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів