Чому водіям усе ще не надсилають "листи щастя"

Чому водіям усе ще не надсилають "листи щастя"
Поліція повертає на дороги радари TruCAM, які ще називають "фенами" – запустити по всій Україні систему відеофіксації порушень восени не встигли.

 

– Зараз головна причина аварійності на дорогах – перевищення швидкості (понад 25% випадків). А присутність на дорозі інспектора з радаром істотно знижує число порушень. Як скоро ми їх повернемо – невідомо, оскільки є технічні та нормативні проблеми їх використання. Сподіваємося встигнути до кінця року, – заявив заступник начальника Управління безпеки дорожнього руху Нацполіціі Василь Брянцев, передають Вести.

За його словами, у вересні-жовтні планується завершити пілотний проект автофіксації по Києву і за участю Одеси. З початку експерименту п'ять тестових камер зафіксували понад 2 млн. фактів порушень правил дорожнього руху. Однак є юридична складність: застосовувати радари в ручному режимі не дозволяє закон про поліцію, а автоматична фіксація призведе до невизначеності зі штрафними балами.

– Застосування TruCAM в автоматичному режимі потрапляє під дію Кодексу про адмінпорушення, в якому сказано, що будь-які правопорушення, які фіксуються в автоматичному режимі, караються зняттям штрафних балів. Але є проблема: у нас не прописана процедура зняття штрафних балів. У протоколі це повинно бути вказано або десь ще – порядок зняття балів не прописаний, – говорить юрист Володимир Караваєв.

До слова, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що система фото- і відеофіксації порушень ПДР запрацює наступного року.

 

12 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів