Курс долара, який передбачають на 2017-ий, – біля «цифри з нулем»

Курс долара, який передбачають на 2017-ий, – біля «цифри з нулем»
Гривня виявляє ознаки занепокоєння. А в Мінфіні вже й не приховують, що реалістичний курс на 2017 рік, який закладається в державний бюджет наступного року, «гірший» за очікуваний, і, найімовірніше, він становитиме 27,2 грн/$.

 

«Середній курс у нашому базовому сценарії – 29 грн/$. Це пов’язано зі збереженням негативної динаміки торговельного балансу і слабкості зовнішнього попиту. За форс-мажорних факторів курс може демонструвати коливання близько 10%», – каже Андрій Шевчишин.

Надія лише на те, що гривню і бюджет зможуть підтримати аграрний сектор і гірничо-металургійний комплекс, які залишаться основними донорами валютних надходжень у країну. В Українському клубі аграрного бізнесу, наприклад, очікують, що 2016–2017 маркетингового року тільки експорт зернових досягне 34 млн тонн. Зростає і світовий попит на металургійну продукцію, що дає українським підприємствам шанс збільшити поставки за кордон.

Також уперше за довгі роки спостерігається прогрес у боротьбі з дефіцитом і збитками НАК «Нафтогаз України». Але оскільки цього досягнуто здебільшого за рахунок зростання тарифів на енергоресурси, то позитив нівелюється зростанням боргами за ЖКГ і додатковим інфляційним напруженням.

За матеріалами Forbes

 

12 вересня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів