Фоторепортажі

Музей виноградарства і виноробства: мета – вписати Закарпаття на карту світу як виноробний регіон (ФОТО)

Винороб Чиз – реальна історична фігура, перший власник виноградників і виробник вина в урочищі поблизу Берегова, що нині носить ім’я на його честь. Він жив у XIII столітті і ожив у XXI.

17.10.2019, 13:28

Закарпаття очима не закарпатців: що та як готує подружжя Кудрявцевих для свого кулінарного блогу

Євген та Олена Кудрявцеві переїхали до Закарпаття 5 років тому з Луганська. За цей час подружжя стало настільки місцевим для місцевих, що уявити місто без них вже важко. Євген – відомий фотограф, який добре розуміється на репортажному фото та фуд-зйомці.

17.10.2019, 12:55

Богдан Андріїв: "Дитсадок на Франка буде першим за 28 років збудованим у місті дошкільним закладом"

В Ужгороді наступного року планують розпочати будівництво дитсадка. Про це сьогодні розповіли та представили, як виглядатиме новий дитсадок, на брифінгу в Ужгородській міській раді.

16.10.2019, 14:45

Як Гуцульщина приймала поціновувачів народної хореографії (ФОТО)

У неділю, 13 жовтня, в будинку культури селища Великий Бичків на Рахівщині відбувся VІ обласний фестиваль народного хореографічного мистецтва імені Йосипа Волощука. Захід зібрав понад 150 учасників з Берегівського, Іршавського, Рахівського, Тячівського, Ужгородського районів, а також міста Рахів.

16.10.2019, 13:46

Закарпатець Михайло Тимко розповів про дивовижні походи в гори і захоплення фотографією

Найбільше захоплення Міші – це гори. Походам присвячує вільний час. Пройшов майже усі хребти Карпат, побував у горах за межами України, знає наймальовничіші місця та може дати рекомендації щодо вибору маршруту. Побачені краєвиди надихнули до ще одного хобі – фотографії.

15.10.2019, 10:18

Винороб Чиз Запрошує! Як відкривали перший Музей виноградарства і виноробства Закарпаття (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Він жив у XIII столітті і ожив у XXI. Винороб Чиз – реальна історична фігура, перший власник виноградників і виробник вина в урочищі поблизу Берегова, що нині носить ім’я на його честь.

14.10.2019, 10:35

Реставрація та розкопки в Хустському замку. Як зараз виглядає фортеця (ВІДЕО)

Наразі в замку проходить реставрація та розкопки.

13.10.2019, 13:41

Нацпарк зблизька: приємності і не дуже Закарпатського “Синевира” (ФОТО)

Як перетворити гірські краєвиди на гормони щастя і не розгубити те щастя на поганих дорогах і в купах сміття.

12.10.2019, 17:31

На Закарпатті переконують приватних виноробів робити якісне вино

Чому на найбільшій виноробні Закарпаття збирають виноград із народним хором, роблять ставку на угорський досвід і переконують приватних виноробів робити якісне закарпатське вино.

12.10.2019, 16:24

Від овочів з фруктами до вина і солодощів: в Ужгороді стартувала «Золота осінь – 2019»

Овочі, фрукти, ковбаси, сири, мед, вино, солодощі, сувеніри та багато іншого пропонують на традиційному щорічному обласному ярмарку «Золота осінь», який сьогодні почався в Ужгороді на вулиці Льва Толстого.

11.10.2019, 18:14

Ужгородець Сергій Мазур: «Весільне фото – це те, чим я живу»

З Сергієм ми знайомі близько восьми років і без камери його не уявляємо взагалі. Коли ми познайомилися, він лише починав знімати. Точніше – мав дворічний досвід роботи. Сьогодні ж Закарпаття фотографічне важко уявити без нього. Колеги поважають та цінують за новаторство, початківці – намагаються відтворити та спробувати його стиль.

10.10.2019, 13:50

На чемпіонаті Закарпатської області з дзюдо відібрали учасників на всеукраїнські змагання

5 жовтня пройшов Чемпіонат Закарпатської області з дзюдо серед кадетів 2003-2005 р. н. Чемпіонат був відбірковим для участі в Чемпіонаті України. Про це видання http://uzhgorod.net.ua повідомив тренер Віктор Камінський.

07.10.2019, 13:27

Тетяна і Сергій Белякові: історія двох людей, яких поєднав Ужгород (ФОТО)

Одного разу дніпровчанка Тетяна Іващенко відчула потребу щось змінювати у житті. Заплющила очі, тицьнула пальцем на карту України, а коли розплющила, побачила під пальцем Ужгород. Зібрала валізи, сіла в потяг і переїхала на самий Захід України. Тут реалізувалися її творчі і кулінарні мрії, тут знайшла нових друзів, зустріла кохання, звідси розпочалися їхні спільні з чоловіком Сергієм мандри, пізнання світу і себе.

07.10.2019, 13:12

Аркадій Ольчедаївський: лікар, який рятує життя дітей та їхніх батьків на Закарпатті

Двадцять років на одному місці роботи. В професії не з легких. Аркадій – один з кількох лікарів, які розпочинали роботу реанімації новонароджених у Мукачеві. Починали непросто – з одного маленького приміщення, одного ліжко-місця та одного дихального апарату.

07.10.2019, 09:43

Магазин диванов Barin House рассказывает о популярных больших моделях

Обустройство гостиной – весьма хлопотное дело. Ведь сюда нужно подобрать такую мягкую мебель, чтобы всем членам семьи было комфортно. Да и к тому же вы тут будете принимать гостей. А значит, места должно хватить всем.

05.10.2019, 12:30

Соцмережі розважаються: Закарпатці долучаються до #TetrisChallenge (ФОТО, ВІДЕО)

Що вам потрібно для роботи? Так, для виконання своїх професійних обов'язків. Представники різних професій усього світу відкривають свої валізи та навіть двері спецтехніки, аби показати, із чим працюють. Закарпатці не виняток – теж захопилися #TetrisChallenge і активно до нього долучаються. Ми в Uzhgorod.net.ua прослідкували за перебігом челенджу на Закарпатті. Долучайтеся до нього і й ви!

04.10.2019, 14:45

Українські військові рятувальники здійснили стрибки з парашутом на Говерлу в Закарпатті

Тренування відбулося в рамках зборів із фахівцями пошуково-рятувальної та парашутно-десантної служб частин армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ, що проходять на базі окремої бригади армійської авіації, командиром якої є полковник В’ячеслав Северилов.

04.10.2019, 11:20

Пласт: все про нову домівку ужгородських скаутів (ФОТО)

Просторі кімнати, офіс-кухня і навіть коридор. Ужгородські пластуни з неприхованою гордістю показують гостям свою нову охайну домівку.

02.10.2019, 13:11

Замок «Канків»: ще одну родзинку Закарпаття показали з висоти пташиного польоту (ФОТО)

Фотографії у соціальних мережах опублікував Олександр Богданов.

30.09.2019, 13:28

Срібний Татош. Епоха Другетів в Ужгороді: як це було

Вчора, 28 вересня, в ужгородському скансені пройшов фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош: епоха Друґетів». В Ужгороді повноцінне середньовічне дійство відбулося вперше. У програмі були – середньовічні бої за участі лицарів з різних міст, лучний турнір, середньовічні розваги для малечі, театралізовані акції та виступи музичних й танцювальних колективів.

30.09.2019, 09:01

Останні новини