Чим закарпатцям пригостити Святого Миколая і що повісити на ялинку - ідеї для дитячих рук
Вам потрібно всього лише запропонувати малюкові, разом з вами, приготувати святковий печиво, і пригостити Святого Миколая. Якщо ідея вам до душі, то автори підготували для вас цікаву добірку рецептів.
Пряники «Миколайчики»
Складники:
600 г борошна,
150 г маргарину,
2 яйця і два жовтки,
200 г цукру,
150 мл рідкого меду,
½ ч. ложки кориці і гвоздики,
1 ч. ложка соди,
2 ст. ложки сметани
Для глазурі:
1 яєчний білок,
1 склянка цукрової пудри,
½ чайної ложки лимонного соку, сік буряка, шпинату - якщо захочеться зробити глазур кольорову.
приготування:
Перед початком роботи необхідно зробити з картону шаблон фігурки Миколайчика. Приступаючи до приготування, просійте борошно, додайте в нього соду і натертий на крупній тертці маргарин. Після цього додаємо яйця, сметану, цукор, спеції і мед, замішуємо тісто і залишаємо в морозилці на ніч. На наступний день тісто готове до роботи. Охолоджене тісто розкачуємо до товщини в півсантиметра, потім прикладаємо шаблони і вирізаємо фігурки. Далі викладаємо фігурки з тіста на змащене маслом і присипане борошном деко і ставимо в духовку. Випікажмо майбутнє частування при температурі 180 градусів до золотистого кольору. Як тільки пряники охолонуть, переходимо до прикрашання. Для приготування глазурі необхідно збити яєчний білок в густу піну, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік. Можна додати сік буряка, моркви або шпинату, тоді глазур буде кольорова. Покриваємо пряники глазур'ю.Как тільки глазур захолоне, пряники готові до подачі.
Цукрове печиво
Інгредієнти:
750 г борошна,
2 ч. л. порошку для випічки,
1 ч. л. солі,
675 г цукру,
340 г вершкового масла,
1 ст. л. ванільного екстракту,
3 яйця,
різнобарвна глазур,
цукор,
декоративна посипка для кондитерських виробів.
приготування:
Спочатку необхідно змішати борошно, порошок для випічки і сіль. Потім міксером збиваємо цукор, вершкове масло, ваніль. Продовжуючи збивати, необхідно додати яйця по одному, борошно, порошок для випічки і сіль. Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню і ділиємо на 4 частини. Тепер тісто замотуємо в кухонну плівку і ставимо в холодильник на 1 годину. Через потрібний час дістаємо тісто. Розігріваємо духовку до 165 ° C і розкачуємо тісто тонким шаром на посипаній борошном поверхні. Вирізаємо печиво бажаної форми, і воно вже готове до випікання. Ставимо його в духовку на 12-15 хв., до золотистої шкуринки. Після того, як печиво охолоне, необхідно приступити до його прикрашання. Це можна зробити за допомогою глазурі, цукру і декоративної посипки. Печиво готове до подачі.
Ванільні півмісяці
Складники:
125 г цукрової пудри,
225 г вершкового масла, кімнатної температури,
2 ч. л. ванільного екстракту,
140 г волоських горіхів, подрібнити в кухонному комбайні,
190 г борошна.
приготування:
Ставимо розігріватися духовку до 165 ° C. У цей час збиваємо разом цукор, вершкове масло і ваніль. До отриманої маси необхідно додати горіхи і борошно. Розкачуємо тісто в ковбаску і нарізаємо 48 шматочків, з яких виліплюємо півмісяці. Покриваємо форму для випічки пергаментним папером, викладаємо на неї печиво і ставимо випікатися до золотистого кольору, 12-15 хв. Як тільки печиво охолоне, посипаємо його цукровою пудрою, і можна подавати на стіл.
Імбирні зірочки
Складники:
500 г борошна,
1 ч. ложка порошку для випічки,
1 ч. ложка соди,
3 ч. ложки меленого імбиру,
1/2 ч. ложки кардамону, щіпка солі,
150 г несолоного м'якого вершкового масла,
175 г коричневого цукру,
150 мл меду,
1 яйце, цукрова пудра для посипання
приготування:
Поставте духовку розігріватися до 180?С. У цей час необхідно просіяти борошно, додати порошок для випічки, соду, спеції і щіпку солі, міксером збити масло і коричневий цукор, а в кінці додати мед і яйце. Тепер можна з'єднати борошняну суміш з масляною і збити її на низькій швидкості міксера. Далі розділяємо тісто навпіл, замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Через 30 хв. переходимо до розкачування тіста. Тепер можна вирізати зірки, які потім необхідно розкласти на папір для випікання на деко. Великі зірки потрібно випікати 8-10 хвилин, а маленькі - 5-7 хвилин, або до глибокого золотого кольору. Охолоджуємо випічку і вона готова до подачі. Для прикраси можна посипати зірочки цукровою пудрою.
Пряники на ялинку
Складники:
250 г борошна,
4 яйця,
200 г меленого мигдалю,
200 г цукру,
10 г ванільного цукру,
1 ч. ложка розпушувача,
1 ч. ложка кориці, гвоздика, кардамон - на кінчику ножа,
50 г апельсинових цукатів,
80 г лимонних цукатів, цедра половини лимона, цукровий сироп
Для глазурі:
200 г цукрової пудри,
2 ст. ложки лимонного соку,
2 ст. ложки окропу
приготування:
Збиваємо яйця з цукром і ваніллю, додаємо мигдаль, дрібно покришені цукати, цедру лимона, спеції і все ретельно перемішуємо. Додаємо змішане з розпушувачем борошно і замішуємо круте тісто, формуючи невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером, і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180?С. В цей час, переходимо до приготування глазурі: змішуємо цукрову пудру, лимонний сік, окріп і перемішуємо 5 хвилин. Після того, як пряники охолонуть, покриваємо їх глазур'ю і даємо їй застигнути. Тепер можемо прикрашати нашими смачними пряниками ялинку.
До теми
- Значні снігопади та дощі - синоптики попереджають про погіршення погоди на Закарпатті
- До уваги водіїв та пішоходів! Синоптики попереджають про мокрий сніг та ожеледицю на Закарпатті
- Хмарну погоду, слабкий сніг, дощ та ожеледицю прогнозують синоптики сьогодні, 15 листопада, на Закарпатті
- Вакцинація та ревакцинація проти дифтерії та правця на Закарпатті: як і де зробити безоплатне щеплення
- Кухня під замовлення: три кроки до вибору ідеальних меблів
- Закарпатці, які опалюють житло дровами та вугіллям, можуть отримати додаткову виплату
- Які функції виконують освітні експерти під час інституційного аудиту у школах Закарпаття?
- На Закарпатті у вересні проведуть пероральну імунізацію диких тварин
- Як поводитись із газом у спеку?
- Як підібрати кухонний гарнітур?
- Про небезпеку вірусних гепатитів інформують лікарі та закликають краян пройти тестування
- Що таке соціальні послуги і як вони допомагають жителям Закарпаття?
- На Закарпатті фіксують карантинного шкідника, який знищує пасльонові - томатну міль
- До уваги закарпатців: лінії «103» та «112» доступні навіть при відсутності енергопостачання
- 10 трав та спецій, які варто мати на кухні
- Витяжка Bosch: інновації та стиль для вашої кухні
- Графік Пасхальних богослужінь та освячення пасок в Ужгороді у храмах Української православної церкви
- Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
- Популярність та користь рамена: аналіз та поради
- У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
До цієї новини немає коментарів