Павло Вольвач представив в Ужгороді свій новий роман «Сни неофіта»

Павло Вольвач представив в Ужгороді свій новий роман «Сни неофіта»
Вчора в рамках фестивалю «Березневі коти» відбулася презентація нового роману «Сни неофіта» відомого українського письменника Павла Вольвача.

 

Хоча гість з Києва відомий насамперед як поет (свого часу номінувався на Шевченківську премію), але вже має в своєму доробку три романи, які викликали значний інтерес. Особливістю прози Павла Вольвача є те, що вона автобіографічна, письменник сміливо показує життя довкола себе в різні його періоди.

«Сни неофіта» розповідають про 1990-ті роки у Запоріжжі, рідному місті автора, і по суті зв’язують між собою події першого роману «Кляса» та другого – «Хрещатик-Плаза». На презентацію у «Совине гніздо» зійшовся повний зал шанувальників художнього слова. Модератор зустрічі Олександр Гаврош відзначив, що Павло Вольвач є для Закарпаття не чужим й із задоволенням приїжджає в наш край.

Закарпатці цікавилися нинішньою ситуацією в Запоріжжі, чи є паралелі між Закарпатською та Запорізькою областями, ким себе більше позиціонує автор – прозаїком чи поетом, про що буде наступний роман. Цікаво, що на зустрічі були продані всі примірники книжки, що в Закарпатті буває, на жаль, не часто..

Як зізнався Павло Вольвач, із восьми презентацій, які мав в різних містах України, найкращими видалися зустрічі в рідному Запоріжжі та Ужгороді. Тож письменник пообіцяв найближчим часом ще раз приїхати до Ужгорода.

uzhgorod.net.ua

Фото із сайту zakarpatpost.net

 

25 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів