В Ужгороді змагалися найсильніші чоловіки регіону

В Ужгороді змагалися найсильніші чоловіки регіону
Сьогодні в Ужгороді на площі Театральній пройшов XIV силовий турнір «Карпатський медвідь».

 

Для участі у престижних змаганнях в Ужгород приїхали найсильніші стронгмени Закарпаття та Прикарпаття, а подивитися на найсильніших чоловіків регіону прийшли кілька сотень ужгородців та гостей міста.

Аби визначити найсильніших серед учасників змагань, судді оцінювали виконання таких вправ, як підняття колоди вагою 120 кг, станова тяга у 330 кг з поступовим збільшення ваги до 440 кг, підняття природніх каменів, утримання автомобіля, завантаження важких габаритних снарядів у кузов вантажівки та естафета з перенесенням «валіз» вагою 144 кг.

За підсумками усіх етапів змагань було визначено найсильнішого чоловіка регіону. Ним другий рік поспіль став стронгмен із Великого Березного Володимир Цифра. Цьогорічний переможець турніру вже три роки професійно займається силовим спортом, посідає ІІ сходинку у Центральноєвропейському кубку стронгменів і завоював друге місце на чемпіонаті Європи у Польщі.

Людина, що може підняти по кілька сотень кілограмів ваги і багатогабаритних снарядів, у звичайному житті працює водієм. Однак тренуванням найсильніший закарпатець присвячує п′ять днів на тиждень.

«Взимку тренуюся п′ять днів на тиждень. Зараз же проходиться багато турнірів, тому перед змаганнями я три дні відпочиваю», – зазначив закарпатський стронгмен, представник Карпатської ліги сильних людей Володимир Цифра.

Розповів Володимир Цифра і про свою мрію, а саме про змагання, які б хотів відвідати і підкорити.

«Я мрію потрапити на «Арнольд Класік». Це для професійного спортсмена, як Олімпійські ігри. Ці світові змагання проходять в місті Колумбус у США, а проводить цю щорічну багатопрофільну конвенцію Арнольд Шварценегер. Там збирається десятка найсильніших спортсменів світу…», – повідомив стронгмен.

Великоберезнянський спортсмен є автором кількох рекордів. Зокрема й на цьогорічному «Карпатському медведеві» їх було аж три.

«У чеському місті Аш я проніс вагу у 575 кілограмів на плечах, а це надзвичайно велика вага, у «валізах» мій рекорд – це 200 кг одна валіза. Сьогодні ж встановив рекорд в утриманні автомобіля, закиданні природніх каменів на тумбу й у естафеті з «валізами», – розповів дворазовий переможець силового турніру «Карпатський медвідь».

Закарпатський стронгмен не шукає собі кумирів, а ставить цілі, до яких прагне. Разом із Володимиром Цифрою п′єдестал змагань розділили натхненник закарпатських змагань ужгородець Іван Григоровський (ІІ місце) та мукачівець Іван Деркач (ІІІ місце). IV та V місця відповідно посіли прикарпатські стронгмени Роман Шмигельський та Іван Шарий.

Ще одними героями змагань вчергове стали юні глядачі, які, попри свій вік, показували серйозні результати у силовій підготовці. Спробували свої сили і дорослі, що завітали на видовищні виступи стронгменів. Усі переможці аматорських змагань отримали медалі та відзнаки від організаторів.

Наступного року засновники та організатори вже XV силового турніру «Карпатський медвідь» обіцяли, що серед конкурсних етапів з′являться класичні вправи стронгменів, які так подобаються глядачам. Сам же ювілейний турнір 2018 року буде насичений сюрпризами та цікавою програмою.

uzhgorod.net.ua

 

27 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів