Аби знайти будинок в Карпатах на Новорічні свята, потрібно починати робити це ще влітку

Аби знайти будинок в Карпатах на Новорічні свята, потрібно починати робити це ще влітку
Так як вартість квитків та житла у пікові дні зростає навіть не в арифметичній прогресії!..

 

Але є і хороші новини. Різдвяні декорації та традиційні ярмарки на вулицях європейських міст починають з’являтися вже наприкінці листопада, тож для того, щоб спіймати справжню святкову атмосферу, не обов’язково починати подорож 24 грудня. Хоча з тим, як ростуть ціни на нерухомість у Львові, ще трохи – і реальним стане сценарій: здав свою квартиру в районі «Водоканалу» – і поїхав на Новий рік на Канари.

Отже, оптимальний варіант відвідати різдвяні ярмарки в Європі – запланувати подорож на середину грудня. У цей період свято вже у розпалі, але ціни ще не сильно кусаються.

Летимо зі Львова

Дешевих квитків зі Львова небагато, але вони є. Наприклад, до польського Вроцлава можна добратись за 430 грн (14 євро).

Вроцлав цікавий і сам по собі, і як місце старту для більшої мандрівки. Автобусами Polskibus можна недорого добратися до Праги та Берліна, а ці дві європейські столиці традиційно входять у ТОП європейських різдвяних ярмарків.

Наприклад, у Прагу за 22 злотих (5 євро):

Або до Берліна за 29 злотих (7 євро).

Ще один недорогий перевізник зі Львова, який лише кілька днів тому запустив перший рейс, – італійський Ernest. З міста Лева він літає у три італійські міста: Мілан, Венецію та Неаполь, мінімальна ціна на квитки – 49 євро в один бік. За таким тарифом є квитки до Мілана:

І трохи дорожче – до Венеції.

Летимо з Польщі

З Польщі літає незрівнянно більше лоукостів, понад те, зараз саме триває розпродаж Ryanair з цінами на квитки від 5 євро. На які напрямки звернути увагу?

У першу чергу, це Нюрнберг. У цьому баварському містечку ярмарок стартує вже 1 грудня і забава триватиме аж до самого Різдва. Також заслуговує на увагу маленьке містечко Ротенбург-на-Таубері, куди можна добратися регіональними поїздами.

Безвізовий режим з ЄС запрацював 11 червня цього року і миттєво полегшив мільйонам людей подорожі до країн Шенгенської угоди. Відтепер не потрібно витрачати багато часу у візових центрах, стояти в чергах для отримання дозволу на співбесіду в консульстві, і т.д. З іншого боку, як ми з’ясували, у безвізового режиму є багато власних проблем, зокрема – він не отримав підготовку інфраструктурно. І це є проблема, оскільки Європейський союз все так само важкодоступний для українців.

 

27 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів